Utstrand er i tillegg til å være kontaktperson for arbeidsgruppa Treffpunkt Uthaug også leder i Uthaug Slip & Marina.

– Etter å ha lest artikkelen i Fosna-Folket om inndragningen av millionbeløp fra grendene, føler vi at vi må komme med noen presiseringer og faktaopplysninger til artikkelen, sier Utstrand.

Bolystmidler

Han opplyser at det ikke er «Uthaug båtklubb» som søker om bolystmidler, men ei arbeidsgruppe opprettet på fremtidsverkstedet arrangert av Ørland kommune og Uthaug velforening i mai 2015.– Uttalelser fra Therese Eidsaune, der hun nærmest karakteriserer folk på Uthaug som likegyldige sinker som ikke engang gidder søke om bolystmidler, vitner om total historieløshet i denne saken, sier Utstrand.

Uthaugs-potten

Ifølge Utstrand ble søknad om midler levert Ørland kommune i august 2015, og har siden fulgt saken med en revidert søknad fra mai 2017. Kommunen vedtok i 2016 å «fryse» Uthaugs-potten i påvente av reguleringsplan for Uthaug havn som var under arbeid. Dette er grunnen til at Uthaug krets bare har fordelt 1,1 million av 3 millioner.Etter å ha lest artikkelen, sitter Utstrand igjen med inntrykket at hensikten med å inndra bolystmidlene er å frigjøre penger fra en anstrengt kommuneøkonomi. Formålet er å få til «Turstier til alle grender».

Pengebruken

– Roy Hoøen, på vegne av Senterpartiet, sier i Fosna-Folket at man ikke kan bruke penger som om vi hadde vunnet i lotto. Samme hvordan man snur og vender på det, koster turveiene kommunen 4,3 millioner. Dette til tross for at det tilflyter prosjektet 2 millioner fra Miljødirektoratet. Dette gir kommunen en merkostnad på 2,3 millioner i forhold til å bruke pengene til bolyst etter innbyggernes egne ønsker, som var intensjonen med bevilgningen, sier Utstrand.

Ulike meninger

Han mener kultursenteret forsøker å rettferdiggjøre satsingen på turstier med at folk på Uthaug vil få en mer trafikksikker bilfri snarvei til fritidstilbud og handel på Opphaug. Slik Utstrand oppfatter det, ville folk flest på Uthaug ha prioritert gang- og sykkelvei til Brekstad, om de hadde fått velge. Turstier til Opphaug står mye lengre ned på ønskelista.

– Argumentet er latterlig for oss på Uthaug, men får tydeligvis tilslutning i Ørland formannskap. At Ørland arbeiderparti, som eneste politiske parti, talte Uthaugs sak har vi merket oss. Det setter vi umåtelig stor pris på, sier Utstrand.