I dag er det Fosen Renovasjon IKS som er ansvarlig for at søppeldunkene blir tømt i Rissa. Innherred Renovasjon IKS har den samme jobben i Leksvik.

Går ut ved årsskiftet

Avtalen med begge selskapene er sagt opp med virkning fra 1. januar 2018 da Rissa og Leksvik blir til Indre Fosen.  Nå pågår diskusjonen om hvordan den fremtidige renovasjonsordningen skal være.

I det siste møtet i fellesnemnda var saken oppe til behandling. I sin innstilling i saken hadde rådmannen foreslått at fellesnemda vedtar å be renovasjonsselskapene sette i gang en mulighetsstudie med tanke på en fusjon mellom de to selskapene. Rådmannen foreslo også at dagens renovasjonsordninger i de to kommunene videreføres inntil Indre Fosen har vedtatt en fremtidig renovasjonsordning for den nye kommunen.

Ber om tidsplan

- Det er ikke heldig at det drøyer for lenge med dette. Derfor ønsker jeg at vi vedtar et punkt 3 i saken hvor vi ber renovatørene om en tidsplan for mulighetsstudien, foreslo Knut Ola Vang (Leksvik Ap), noe fellesnemnda sa seg enig i.

Flere som tok ordet i saken syntes det var for drøyt å be renovasjonsselskapene om å arbeide for en fusjon. Derfor ble det foreslått å bruke ordene fusjon/samarbeid i stedet. Det ble enstemmig vedtatt.

Tap av arbeidsplasser?

- Hvordan vurderer vi at Fosen Renovasjon har ni arbeidsplasser i Rissa? Det er noe vi må ta med oss, sa Per Kristian Skjærvik (Rissa Ap).

Renovasjonsordningene er ulike i Rissa og Leksvik. Jeg har registrert at Leksvik har en god ordning på matavfall. Det har vi ikke i Fosen Renovasjon. Det bør vi få, sa Liv Darell (Rissa Sp).

Flere spørsmål

Torkil Berg (Leksvik Ap) etterlyste svar på flere spørsmål.

- Hvem eier grunnen de hvor selskapene holder til? Er det kommunen eller er det selskapene? I Leksvik har vi to gjenbrukstorg. Blir det videreført når vi får en ny renovasjonsordning? Jeg ser at det kan ryke arbeidsplasser om Innherred Renovasjon blir valgt, men det er tjenestene til innbyggerne som må stå i fokus, sa Berg.