Den mer formelle tittelen er sjef for 132 luftving Ørland. At det er oberst Sandnes som overtar som ny stasjonssjef, har vært kjent i forsvarskretser i Ørland i flere dager. Fosna-Folket får nyheten bekreftet fra flere uavhengige kilder. Seremonien hvor Sandnes formelt overtar ansvaret etter nåværende stasjonssjef Aage Lyder Longva, finner sted på Ørland flystasjon onsdag.

Over 1200

Stasjonssjefstillingen er blant Fosens viktigste posisjoner. Ørland flystasjon er en av Fosens aller største arbeidsplasser. Per november i fjor hadde nå avtroppende stasjonssjef Aage Lyder Longva kommandoen over mer enn 1200 kvinner og menn. Dette er inkludert vernepliktige.

I november kommer Norges nye kampfly F-35 til Ørland flystasjon. Frem mot 2025 skal så godt som hele Norges kampflyflåte samles på Ørlandet. Unntaket er de flyene som skal være stasjonert på quick reaction alert-basen på Evenes. I så måte blir innfasingen av Norges nye kampfly en av stasjonssjef Sandnes klart viktigste oppgaver de kommende årene.

Fra Verdal

Sandnes er utdannet jagerpilot. Han startet i Luftforsvaret i 1987. 49-åringen jobbet ved Ørland flystasjon fra 2008 til 2012. Han var da blant annet sjef for 338-skvadronen. De siste to årene har Sandnes arbeidet ved Forsvarets Operative Hovedkvarter. 49-åringen er opprinnelig fra Verdal, men bor i dag på Inderøy.

Les mer: