Kirsti Husby var tidligere nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktøren. 2. juni ble hun konstituert i stillingen, etter at Tor Olav Mørseth sluttet.

– Utfordrende og krevende

– Dette blir en utfordrende og krevende jobb, som jeg ser fram til å ta fatt på, sier Kirsti Husby til Fosna-Folket.

Hun er ikke ukjent med lokalavisa, da det var her hun først startet karrieren.

– Jeg er oppvokst i Bjugn fra jeg var fire år og gikk ut av Fosen videregående skole i Botngård. Mens jeg gikk på videregående, jobbet jeg også litt som frilansjournalist for Fosna-Folket. Senere ble jeg ansatt som vikar en sommer, forteller Kirsti Husby.

Planla å bli lærer

– Når var det du bestemte deg for å satse på jounalistikken?

– Jeg studerte først på NTNU, hvor jeg tok fagene nordisk, fransk og pedagogikk og videreutdannelse i strategi og ledelse.  Da hadde jeg tenkt å bli lærer, men så kom jeg inn på journalisthøgskolen i Volda. Siden har det gått slag i slag.

– Du er Adresseavisens første kvinnelige redaktør. Hva tenker du om det?

– Ja, jeg har blitt gjort oppmerksom på det av mange i dag. Det er ikke så mange kvinnelige redaktører, så det er jo bra at jeg får gjort noe med den statistikken. Ellers er jeg mest opptatt av de utfordringene som følger med denne stillingen.

– Fosen er et viktig område

– Vil vi i Fosen merke noe til at en fosning sitter på toppen i Adresseavisen?

–  Fosen er et viktig område for Adresseavisen, selv om vi ikke lenger har noen fast medarbeider lokalisert på Fosen. Med blant annet utbygginga av kampflybasen, den store vindkraftutbygginga og turismen er halvøya et vekstområde som vi skal følge tett framover, lover Kirsti Husby.

Adressa siden 1998

Kirsti Husby har arbeidet i Adresseavisen siden 1998. Der begynte hun først som økonomijournalist, senere som nyhetsjournalist. Fra 2002 var hun reportasjeleder for nyhetsavdelingen i fire år før hun ble nyhetsredaktør fra 2006 til 2012. I 2012 ble hun utviklingsredaktør, før hun igjen kom tilbake som nyhetsredaktør i 2015. Husby har vært stedfortredende sjefredaktør siden 2006.

Både Stiftelsen Polaris Media og Adresseavisens redaksjonsklubb har avgitt positive uttalelser i forbindelse med at styret i Adresseavisen ansatte Husby i lederstillingen.