- Saken ble meldt til oss tirsdag morgen, sier operativ leder Hallgeir Stjern i Fosen lensmannsdistrikt.

Trolig klokken 21.30

Barnehagestyrer Hege Bergo forteller at hendelsen trolig har skjedd rundt klokken 21.30 mandag kveld.

- Det er tre naboer, som alle var utendørs på det tidspunktet, som hørte to skudd. De tre mener det skjedde rundt i halv titida, forteller hun.

- Hull

Politiet har ikke veldig mye å gå på i saken, opplyser operativ leder Stjern.

- Det er snakk om skadeverk på ett vindu. Det er hull i vinduet. Det er muligens noen som har skutt med luftvåpen på avstand. Det er gjort funn på innsiden av vinduet, forteller han.

Tips

Politiet ønsker nå tips i saken.

- Vi har opprettet sak og etterforsker hendelsen. Vi hadde en patrulje på stedet i går. Dersom noen har sett eller hørt noe som er av interesse, ber vi om at dere kontakter politiet, sier operativ leder Stjern.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.

Oppdaget på morgenrunden

Barnehagestyrer Bergo forteller at kulehullet ble oppdaget da de tok den rutinemessige runden rundt på barnehagen tirsdag morgen.

- At jeg skulle komme på barnehagen klokken 07.10 om morgenen å finne ut at det er skutt gjennom ruta, det trodde jeg ikke at jeg skulle få oppleve. Det er ubehagelig å tenke på at noen går rundt med skytevåpen på bygda, samme om det er snakk om luftvåpen. Så kan man bare gjette seg til hva som har skjedd her, sier hun.

Hullet i ruta sett fra innsiden. Foto: Akrobaten barnehage

- Ungdom «henger» på barnehagen

Per klokken 12.00 onsdag er det ingen som har meldt ifra om at de har sett hærverket mandag kveld. Bergo håper de som vet noe om saken, melder seg. Hun forteller også at ungdommer ofte «henger» på barnehagen på kveldstid.

- De trenger ikke nødvendigvis å gjøre noe galt når de er her, men når slike ting som dette skjer, så blir de fort mistenkt. Det kan være voksne som har gjort dette også, påpeker hun.

- Pøbelstreker

Bergo opplyser at barnehagen også for noen år siden ble utsatt for hærverk. Det er heller ikke uvanlig at Akrobaten og nabobarnehagen opplever annen uønsket adferd. Bergo forteller at det dreier seg om alt fra at noen skrur på dissene, til at ungdommer går oppå taket eller til og med plasserer møbler på taket.

- Ungdommen må finne seg en annen plass å være. Tidligere har det vært pøbelstreker og andre småting. Det har vært mer uskyldig det som har skjedd frem til nå, men denne gangen gikk det langt over streken, understreker hun.

Barnehagen har nå valgt å si at det er adgang forbudt på barnehagens område utenom åpningstiden.

- Dette er ikke en ønsket situasjon. Vi har i utgangspunktet ønsket at barna skal få bruke lekene på barnehagen utenom åpningstiden, men nå må vi sette en tydelig grense, sier Bergo og påpeker at det er vanskelig å skille mellom hvem som har lov og ikke har lov til å være på området.

Forholdsregler

Barnehagen tar nå noen forholdsregler i tiden fremover.

- Vi kommer til å ta noen runder på kveldstid når vi likevel er ute og kjører. Plutselig er vi der. Vi vil gjerne prate med noen som har sett eller hørt noe. Det vi har opplevd nå, er ikke greit, påpeker Bergo.