Sjuendeklassingene ved Testmann Minne skole i Leksvik har satt opp stykket «Olsenbanden jr. på rocker’n».

Talentkonkurranse

Handlingen utspiller seg i Oslo i 1960 hvor NRK fjernsynet utlyser en talentkonkurranse hvor førsteprisen er på 50 000 kroner. Etter å ha sittet bak lås og slå en stund for å ha hjulpet Kjell med å jukse på matteprøven kommer Egon opp med en plan hvor Olsenbanden jr. skal delta i konkurransen.

Isak Brevik og Frida Kopreitan Dahl har rollene som Kjell og Benny.

Det er flere som har bestemt seg for å vinne den konkurransen, men etter en del forviklinger, svindel og sabotasje ender Olsenbanden jr. opp som vinnere med låten «Valborg Oh Oh Yeah Yeah» til slutt.

- Kjempemorsomt

All de 28 sjuendeklassingene var på scenen i større eller mindre roller.  Sigurd Ramdal spilte hovedrollen som «Egon Olsen», mens Isak Brevik fylte skoene til «Kjell Jensen».

Sigurd Ramdal har hovedrollen som Egon Olsen.

- Det er artig. Det er kjempemorsomt. Vi har øvd i to måneder. Vi har brukt mye av norsktimene på dette, forteller de unge skuespillerene etter den andre i av i alt fire forestillinger.

Klisterhjerne

To av de fire forestillingene er skoleforestillinger, mens de to andre er åpne for publikum fra bygda.

- Det verste er sceneskiftene, men heldigvis har vi ei i klassen med klisterhjerne. Frida Kopreitan Dahl som spiller Benny husker alt, så henne kan jeg spørre om hva vi skal gjøre hvis jeg er litt usikker på en scene, sier Ramdal.

Amalie Nytrø Myrseth og Iman Abdirahman som talentspeidere.

- Måtte heve oss litt

Barbro Hølaas Vang og Camilla Haugen er lærerne som har hatt ansvaret for å sette opp forestillingen. Tor Wibe har vært instruktør.

Msri Sætre Aalberg Saltvik og Lina Aunan som Ingrid og Tutta.

- For to år siden satte vi opp Jens. Nå tenkte vi at vi måtte heve oss litt. «Olsenbanden jr. på rocker’n» har mange artige karakter og artig musikk. Og så er det jevnt fordelt med store roller. I denne klassen er det mange flinke elever som trives på scenen, sier Vang etter at teppet er falt og publikum har forlatt Kultursalen.