Uansett hvem det er og hvordan søpla havner i veikanten, har vi i vårt opplyste samfunn kunnskap og informasjon nok til å forstå konsekvensene av å kaste plast og annet avfall i naturen, mener Hanna Murvoll. (Foto: Privat)

Uansett hvem det er og hvordan søpla havner i veikanten, har vi i vårt opplyste samfunn kunnskap og informasjon nok til å forstå konsekvensene av å kaste plast og annet avfall i naturen, mener Hanna Murvoll. Foto: Privat

- Skjerp dåkk, for svingende

Før 17.mai ryddet ivrige, små hender langs strender og ved veikanten. Få dager senere er det igjen fullt av søppel.

- Jeg skulle gå en liten tur 18.mai, og se hva jeg fant i veikanten. Ikke BARE hvitveis og løvetann, skriver Hanna Murvoll i en e-post til lokalavisa.

- Forventes at du tar samfunnsansvar

På veien fra skolen i Vallersund og cirka én kilometer sørvestover fant hun fem tomme sigarettpakninger, to tomme snusesker, en ølboks, en engangsemballasje for fastfood, fire plast/pappbeger pluss diverse plast.

- For å kjøpe sigaretter, snus og øl må du være 18 år, altså myndig. Da kan du kjøre opp til førerprøven for bil, stemme ved valg og handle øl og vin. Det betyr at du blir ansett som voksen, og det forventes at du tar samfunnsansvar og viser deg tilliten verdig, opplyser hun.

Hun viser til at skolebarna her har ryddet strender og veikanter før 17. mai og gjort en flott innsats for nærmiljøet sitt.

- Det betyr at all denne søpla jeg fant, har kommet til på to dager.

- Uansvarlige bilister

Om jeg tar med søppelpose på tur hver dag, vil jeg aldri klare å holde veikantene fri for avfallet til uansvarlige bilister. For jeg er ganske sikker på at det jeg fant er blitt kastet ut av bilvindu, forklarer Murvoll.

Uansett hvem det er og hvordan søpla havner i veikanten, har vi i vårt opplyste samfunn kunnskap og informasjon nok til å forstå konsekvensene av å kaste plast og annet avfall i naturen, påpeker hun.

- Så skjerp dåkk, for svingende! avslutter Murvoll.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Skolen var stengt da «Dagros» og vennene kom på besøk

En flokk kyr tok seg en aldri så liten luftetur på Stadsbygda søndag kveld.

25 fikk fartsbot og 1 mistet lappen i UP-kontroll – kun 1 fosning

Nok en gang var UP vitne til mye råkjøring i rushet mot ferja søndag.

Leksværingene er mest negative

Innbyggerne i Leksvik er mest negative til at hele Fosen skal bli én kommune.

Død hjort funnet i sjøen: - Ikke helt vilt

Politiet melder søndag kveld om at en død hjort er funnet i havnebassenget på Brekstad i Ørland.

- Vi trenger insektene

Cor Roskam lager alt fra større møbler til fuglekasser og insektshotell. Sistnevnte er også viktige for miljøet, og nederlenderen håper flere vil bidra til å ta vare på insektene.