Roan har 3,1 prosent ledighet og er den kommunen hvor ledigheten øker mest.

Det er NAV Sør-Trøndelag som melder om dette.

I Ørland er ledigheten på 2,1 prosent av arbeidstyrken , Åfjord 2,0 prosent, Bjugn 1,9 prosent og Osen 1,4 prosent.

Godt under snittet for landet

Ved utgangen av april er 3 974 personer helt ledige i Sør-Trøndelag. Det tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på elleve prosent fra samme måned i fjor.

Legger vi til ordinære tiltaksdeltakere har fylket en bruttoledighet på 3,1 prosent. Sør-Trøndelag ligger dermed godt under snittet for landet som har en bruttoledighet på 3,6 prosent. Med unntak av Finnmark og Vestfold synker ledigheten i hele landet.

– Dette stemmer godt overens med resultatene fra NAVs bedriftsundersøkelse som akkurat ble publisert. Undersøkelsen viser økende sysselsettingsforventninger i de fleste fylker. I Trøndelag tror hver fjerde bedrift at de vil ansette flere i 2017 og svært få bedrifter tror de blir nødt til å redusere bemanningen, sier Bente Wold Wigum, fylkesdirektør i NAV Sør-Trøndelag.

Synker mest innenfor industriarbeid

Ved utgangen av april er det om lag 500 ledige innenfor industriyrkene, det er 150 færre enn for ett år siden. En tredel av nedgangen er knyttet til næringsmiddelarbeid hvor ledigheten er redusert med over 30 prosent. Blant andre yrker med nedgang finner vi ingeniør- og ikt-fag som har nesten 60 færre ledige på ett år. De siste månedene har ledigheten gått jevnt ned i disse yrkene.

Ledigheten synker innenfor alle yrkesgrupper, med unntak av akademikere som har en liten økning.

– Dette viser at Sør-Trøndelag har et godt arbeidsmarked med optimisme i flere næringer. Hittil i år har stillingstilgangen økt med sju prosent, og spesielt stor har økningen vært innenfor bygg og anlegg med over 50 prosent, sier Wigum.

Ni kommuner under to prosent

I Midtre Gauldal er ledigheten mer enn halvert det siste året. Med en ledighet på 1,3 prosent ligger kommunen nederst på ledighetsstatistikken i fylket. Deretter følger Holtålen og Osen, begge med 1,4 prosent ledige. Kommunen med høyest ledighet er Rissa med 3,7 prosent. Her økte ledigheten fra samme periode i fjor. Roan har 3,1 prosent ledighet og er den kommunen hvor ledigheten øker mest.