- Jeg overtok et gatekjøkken og gjorde det om til et spiseri. Etter et år spurte jeg meg selv hva jeg skulle gjøre videre. Jeg bestemte meg for å utvide kapasiteten, og brukte et år på å tegne og fundere, sier Harry Lysvand.

Ikke en restaurant

Nå har han bygd ut og økt kapasiteten fra 23 til 53 sitteplasser.

Mange nye sitteplasser.

- Nå håper jeg på å få flere selskaper. Men jeg skal fortsatt drive take-away og catering også.  Dette er et spiseri og ikke en restaurant. Det blir mer som det er på Egon-restaurantene. Jeg skal fortsatt drive stedet alene, med noe tilkallingshjelp ved behov. Å ansette noen er det ikke økonomi til foreløpig, sier spiseridriveren på Hammerberget.

Fin utsikt til småbåthavna og sentrale deler av bygda.

I tillegg til de 53 sitteplassene innomhus er det også 18 plasser på den utvidete verandaen. Der kan gjestene sitte og høre på bølgeskvulpet i småbåthavna i Leksvik.

Flere byggetrinn

Til tross for den kraftige utvidelsen har ikke Lysvand tenkt å gi seg med bygging.

- Det jeg har gjort ble dyrere enn jeg hadde tenkt. Jeg har brukt om lag en halv million kroner på utbyggingen inkludert møbler og annet utstyr. Men dette er bare byggetrinn én i planen jeg har. Det kommer to trinn til. Kjøkkenet trenger en oppgradering, og jeg skal bygge ut til enda flere sitteplasser, sier spiserieieren som håper leksværinger og andre spisegjester finner vegen til Hammerberget.

Fin utsikt til småbåthavna og sentrale deler av bygda.