I brakkene som er plassert ved kunstgressbanen ved Åsly skole blir det hver ettermiddag i ukedagene muligheter for å kjøpe et sunnere alternativ enn brus og sjokolade i kiosken.

- Håndballgruppa har jo holdt på med dette lenge. Nå ønsker også vi å sette fokus på hva ungene har i seg på kamp og trening, sier leder i fotballgruppa Jan Erik Berge. Og ungene har vært veldig godt fornøyd med det nye kioskutvalget i følge Berge.

Leder fotball, Jan Erik Berge Foto: Veronika Aune

Utvalget i kiosken spenner fra grove vafler og wraps, til smoothies og turbopølse som er laget av Fosenmat. Pølsebrødene er bakt av Fru Nelik, så det er en del lokale produsenter inne i bildet. Ekstra kjøttfulle pølser, toast og sportsbar er også med i kioskutvalget.

- Alt er gjennomgått av en ernæringsfysiolog, opplyser Berge.

Inntekter

- Hvordan er det med inntekten til klubben når dere selger sunn mat i stedet for det som er vanlig å få kjøpt på slike arrangementer?

- Nå har jo vi akkurat begynt, men håndballgruppa har økt sin fortjeneste, sier Berge.

Fotballgruppa skal kjøre opplegget ut sesongen og så lenge brakkene står, det vil si fram til 30. juni.

Da vil vi ta en evaluering, og så får vi se hva vi gjør videre, sier Jan Erik Berge.

Stiftet eget lag

- Vi i prosjektgruppa synes dette er et så givende og viktig arbeid at 6. april stiftet vi Idrettsmat for alle som egen lag/forening, opplyser Veronika Aune som er svært fornøyd med at Rissa fotball har tatt dette initiativet. Hun er prosjektkoordinator for idrettsmat.

- Idrettsmat for alle bidrar kun med inspirasjon og erfaringer. Det er Rissa fotball som tar et viktig samfunnsansvar her, sier hun.

Leder fotball, Jan Erik Berge Foto: Veronika Aune