I august startet Johs. J. Syltern å bygge den 2070 meter lange adkomstveien fra fylkesvei 715 i Austdalen og opp lia til Storheia i Åfjord. Veien opp den bratte fjellsiden har 12 prosent stigning på det bratteste.

Variert terreng

Torsdag neste uke er Veidekke i gang med byggingen oppå fjellet. Det skal totalt anlegges rundt seks mil med vei.

- Terrenget vi skal bygge i, er veldig variert. Noen steder er det enkelt, men andre plasser må vi over små daler og bygge vei i vanskelig, skrått terreng, forklarer byggeleder Rolf Sterten i Statkraft.

Les mer: - Vi må kanskje utvide staben.

Turbinmontasje i 2019

Vindparken på Storheia blir Norges største. Totalt 80 vindturbiner skal monteres i det store fjellområdet. 2017 og 2018 vil stort sett gå med til veibygging. I april 2019 starter monteringen av selve vindturbinene.

- Da må det meste av vei og fundamenter til turbinene være ferdig, sier byggeleder Sterten.

Monteringen av de 80 turbinene vil pågå utover sommeren 2019.

Les mer: - De kommer til å rasere fjellene.

Kartet viser Storheia vindpark. Foto: Statkraft

Ferdig i 2020

Storheia-parken er den største av vindparkene som bygges på Fosen. Roan vindpark er nesten like stor med 71 vindturbiner, men det bygges omtrent like mye vei i fjellet i Roan som på Storheia. Arbeidet med Harbakfjellet- og Kvenndalsfjellet vindpark i Åfjord tar til neste år. De to parkene er vesentlig mindre enn Roan og Storheia. Turbinene skal etter planen monteres på Harbakfjellet og Kvenndalsfjellet først i 2020.

Ny kai

Alle de 206 vindturbinene som skal monteres i vindparkene på Fosen, tas i land på den nye kaia på Monstad i Åfjord. Entreprenøren Stjern startet arbeidet med kaia denne uka.