Mari Hagerup i Digitalradio Norge sier det er en æra som er over når de siste riksdekkende radiokanalene går av FM-nettet i trøndelag på fredag.
            (Foto: Ellen Johanne Jarli/Digitalradio Norge)

Mari Hagerup i Digitalradio Norge sier det er en æra som er over når de siste riksdekkende radiokanalene går av FM-nettet i trøndelag på fredag.Foto: Ellen Johanne Jarli/Digitalradio Norge

Fredag forsvinner riksdekkende radio fra FM-nettet

Fredag 21. april kolkken 10 går de riksdekkende radiosendingene av FM-nettet i Trøndelag. Da blir det bare lokalradio som er å finne på FM nettet på Fosen.

- Selvfølgelig er det en æra som er over. Det er vi ydmyke for. Det samme gode tilbudet er tilgjengelig på en annen plattform videre, sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

8. februar sluttet NRK med sine FM-sendinger i Trøndelag. 21. april følger de riksdekkende kommersielle radiokanalene som P4 og Radio Norge etter.

Overgangen over

Hagerup forteller at DAB har vært plattformen for etableringen av nye radiokanaler siden teknologien ble tatt i bruk i 1995.

- Unntaket er Kanal 24, som lanserte sin nye kanal på FM-nettet. Ellers har alt kommet på DAB. Overgangsperioden fra FM til DAB sendinger har funnet sted det siste halvannet året. Selvfølgelig er det mange som opplever at endringen skjer plutselig likevel, sier hun.

Adaptere

Hagerup anbefaler adapter for FM til DAB radio til bruk i bil og liknende dersom man ikke ønsker å kjøpe ny radio.

- Dersom man har lyst til å høre på P4 eller Radio Norge fra fredag ettermiddag og utover, vil ikke en FM radio løse oppgaven. Grunnen til at sendingene på FM nettet slutter at det ikke er mulig å drive med dobbel distribusjon langt inn i fremtiden, sier hun.

- Det er fortsatt fullt mulig å høre på lokalradio på FM-nettet fremover. Det er viktig å legge til at DAB radioer kan ta inn FM signal for å få inn disse kanalene. Man mister ikke lokalradioen ved å kjøpe ny radio, sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Operasjon "Redd hummeren og dyrelivet i Brekstad havn"

- En god del søppel på bunnen

Ørland Froskemannsklubb gjorde lørdag formiddag en formidabel innsats for å berge dyrelivet i Brekstad havn.

Lyst til å lære tradisjonshåndverk?

Norsk ull er aktuell som aldri før, og nå inviterer Rissa Bygdemuseum til kurset «Fra ull til tråd».

Ble ikke tatt vare på

Veggdekorasjonene på Mælan skole av kunstneren Kåre Bromstad fra Sørfjorden er nå ødelagt.

Endrer prisen på SFO

Skolefritidsordningen (SFO) har ulik pris i Rissa og Leksvik. Nå skal dette samkjøres slik at Indre Fosen kommune får samme pris på dette tilbudet.