Mari Hagerup i Digitalradio Norge sier det er en æra som er over når de siste riksdekkende radiokanalene går av FM-nettet i trøndelag på fredag.
(Foto: Ellen Johanne Jarli/Digitalradio Norge)

Mari Hagerup i Digitalradio Norge sier det er en æra som er over når de siste riksdekkende radiokanalene går av FM-nettet i trøndelag på fredag. Foto: Ellen Johanne Jarli/Digitalradio Norge

Fredag forsvinner riksdekkende radio fra FM-nettet

Fredag 21. april kolkken 10 går de riksdekkende radiosendingene av FM-nettet i Trøndelag. Da blir det bare lokalradio som er å finne på FM nettet på Fosen.

- Selvfølgelig er det en æra som er over. Det er vi ydmyke for. Det samme gode tilbudet er tilgjengelig på en annen plattform videre, sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

8. februar sluttet NRK med sine FM-sendinger i Trøndelag. 21. april følger de riksdekkende kommersielle radiokanalene som P4 og Radio Norge etter.

Overgangen over

Hagerup forteller at DAB har vært plattformen for etableringen av nye radiokanaler siden teknologien ble tatt i bruk i 1995.

- Unntaket er Kanal 24, som lanserte sin nye kanal på FM-nettet. Ellers har alt kommet på DAB. Overgangsperioden fra FM til DAB sendinger har funnet sted det siste halvannet året. Selvfølgelig er det mange som opplever at endringen skjer plutselig likevel, sier hun.

Adaptere

Hagerup anbefaler adapter for FM til DAB radio til bruk i bil og liknende dersom man ikke ønsker å kjøpe ny radio.

- Dersom man har lyst til å høre på P4 eller Radio Norge fra fredag ettermiddag og utover, vil ikke en FM radio løse oppgaven. Grunnen til at sendingene på FM nettet slutter at det ikke er mulig å drive med dobbel distribusjon langt inn i fremtiden, sier hun.

- Det er fortsatt fullt mulig å høre på lokalradio på FM-nettet fremover. Det er viktig å legge til at DAB radioer kan ta inn FM signal for å få inn disse kanalene. Man mister ikke lokalradioen ved å kjøpe ny radio, sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Mascot Høie prisvinner i sterk konkurranse:

Gratulerer!

Mascot Høie på Brekstad mottok prisen Årets merkevarebygger under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag.

- Trafikkfarlige hull skal lappes umiddelbart

Asfaltdekket på fylkesveg 755 på strekningen Vanvikan-Hindrem i Leksvik er svært dårlig. Folk som kjører strekningen jevnlig er redd det snart vil skje en alvorlig ulykke.

- Jeg undrer meg på om dette er normal veibredde

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag å bevilge 3 millioner kroner til å utvide gangfeltet fra Skiftkrokan til Skankegrenda på fylkesveg 231 i Ørland kommune. Fylkespolitiker Kirsti Leitrø (Ap) håper det også blir gjort noe med veibredden.

- Som å være på et vekkelsesmøte

Senterparti-politiker Aud Dagmar Ramdal (Sp) fra Leksvik mener utreder Geir Vinsand opptrådte som en emissær for én Fosen-kommune i Bjugn torsdag kveld. Noe umiddelbart halleluja fra salen ble det imidlertid ikke.