Det var i 60-sonen her i bakkene fra Stadsbygd og vestover mot Rørvik ferjeleie at UP hadde kontroll tirsdag ettermiddag.
(Foto: Alexander Killingberg)

Det var i 60-sonen her i bakkene fra Stadsbygd og vestover mot Rørvik ferjeleie at UP hadde kontroll tirsdag ettermiddag. Foto: Alexander Killingberg

2 førerkortbeslag og 11 forenklede forelegg

13 sjåfører ble fersket da de kjørte for fort i bakkene vest for Stadsbygd sentrum tirsdag ettermiddag.

Kontrollen pågikk i 60-sonen på fylkesvei 717 i to og en halv time.

- Vi var vel ferdige cirka klokken 15.30, så det var rett før rushtida, sier politibetjent Øystein Braseth i UPs Fosen-patrulje.

Ni prikker

En mann og en kvinne mistet lappen i kontrollen. Mannen kjørte 76 kilometer i timen, men hadde seks prikker fra før. På grunn av fartsovertredelsen tirsdag ble det tre nye prikker, noe som resulterte i førerkortbeslag. Man mister nemlig lappen om man har åtte prikker eller mer. En kvinne i 60-årene ble målt til 86 kilometer i timen i 60-sonen. I 60-sonen mister man førerkortet om man blir målt til 86 kilometer i timen eller fortere.

Les mer: Øvelseskjørte med overlast på tilhenger.

Klagestrekning

UP skrev også 11 forenklede forelegg.

- Totalt var det fire sjåfører som kjørte fortere enn 80 kilometer i timen, opplyser politibetjent Braseth.

Trafikken som UP kontrollerte, var på vei i retning ferja.

- Det tyder kanskje på at mange sjåfører kjører litt ekstra fort til ferja?

- Vi har jo hørt dette før. Vi har fått klager på denne strekningen. Det er jo derfor vi står der. Fire over 80 kilometer i timen i 60-sonen indikerer at det ikke bare går litt for fort der, sier Braseth.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Mascot Høie prisvinner i sterk konkurranse:

Gratulerer!

Mascot Høie på Brekstad mottok prisen Årets merkevarebygger under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag.

- Trafikkfarlige hull skal lappes umiddelbart

Asfaltdekket på fylkesveg 755 på strekningen Vanvikan-Hindrem i Leksvik er svært dårlig. Folk som kjører strekningen jevnlig er redd det snart vil skje en alvorlig ulykke.

- Jeg undrer meg på om dette er normal veibredde

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag å bevilge 3 millioner kroner til å utvide gangfeltet fra Skiftkrokan til Skankegrenda på fylkesveg 231 i Ørland kommune. Fylkespolitiker Kirsti Leitrø (Ap) håper det også blir gjort noe med veibredden.

- Som å være på et vekkelsesmøte

Senterparti-politiker Aud Dagmar Ramdal (Sp) fra Leksvik mener utreder Geir Vinsand opptrådte som en emissær for én Fosen-kommune i Bjugn torsdag kveld. Noe umiddelbart halleluja fra salen ble det imidlertid ikke.