Selv om han var litt nervøs på forhånd, så gikk det riktig vei for det unge badmintontalentet under mesterskapet.

- Jeg har tenkt på UBM i hele år, det var høydepunktet i sesongen.  Plutselig var det en uke igjen, da kjente jeg at jeg var litt nervøs. Jeg hadde veldig lyst på det gullet, sier Gataullin.

- Smånervøs

Så kom dagen da han reiste til Moss for å spille UBM 2017.

- Da det startet på fredag så hadde jeg enkle kamper, der jeg kunne leke meg litt og komme skikkelig i gang. Den ene kampen vant jeg til og med 21-1 i ett av settene. Lørdag var det innmarsj, da kjente jeg virkelig at UBM var i gang, og det gjorde meg litt smånervøs, forklarer det unge talentet fra Leksvik.

I kvartfinalen møtte Danila Kevin Elson, som han slo da han spilte mot ham i Bergen to uker tidligere.

- Jeg visste at jeg ikke kunne slappe av, for han er flink. Kampen gikk litt opp og ned. Etter pausen så la jeg på noen hakk og begynte å spille mye bedre, og vant det settet ganske greit. I andresett starter jeg også veldig bra, men på 13-7 til meg så får Elson plutselig vondt under kneet. Kampen stopper og Kevin måtte ta seg tid, for han klarte ikke å gå, forteller Danila.

- Fant ikke helt flyten

Selv om det gjorde vondt så ville ikke motstanderen gi seg, og kampen fortsatte. Danila innrømmer at han mistet litt fokus, men vant likevel sett nummer to.

- Dobbelkvartfinalen vår vinner vi veldig greit, mens mixkvarten strevde jeg og Jenny Rajkumar fra Sotra litt med. Vi fant liksom ikke helt flyten men vi vinner kampen i to sett med 21-19 i siste. Den kvelden var det også bankett. Der ble jeg nominert til Svein Wålands minnefond. Jeg vant ikke, men bare det å bli nominert til den er veldig stort, forklarer Gataullin.

Danila var den yngste som ble nominert, de to andre var Jonas Østhassel fra Kristiansand og Markus Barth fra Bergen, sistnevnte vant.

- Så var det søndag og klart for semifinaler og finaler. Jeg var klar til å spille mot Simon Vedaa fra Bergen. Jeg viste hvordan jeg skulle spille mot han, så den semifinalen vant jeg 21-13, uten noen spesiell trussel.

Måtte fokusere

Så skjedde det noe Danila ikke hadde forventet.

- Tredjeseeda Amund Huus fra Frogner slo førsteseeda og dobbelmakkeren min Ludvig Smith Meyer fra Nøtterøy. Jeg var innstilt på å møte Ludvig, men slik ble det ikke. Men jeg måtte fokusere på semifinalen i mix og dobbel før jeg skulle tenke på finalen i single. I dobbel møtte vi John Nguyen og Andy Hang fra Haugerud. Der spiller vi veldig kontrollert og vinner med greie sifre. I mixsemifinalen spilte vi mot nevnte Amund Huus fra Frogner og Aimee Hong fra Haugerud. Jeg og Jenny klarer ikke å finne ut helt hvordan vi skal spille mot dem, forteller han.

Aimee og Amund spilte veldig godt og de fortjente den seieren, forklarer han.

Så var det klart for finalen i single, og øyeblikket Danila har sett frem mot i hele år.

- Dette øyeblikket har jeg snakket om både med Jens Solheim, min trener i Leksvik, og Petter Svendsen, treneren min fra Trondheim. Dette var sesongens høydepunkt. Alt jeg har trent skulle ytes nå, sier han.

Kampen begynner fra for Danila, men så blir han tatt igjen av Huus, før han igjen rykker litt fra. Ved pause ledet Danila 11-8.

Slet ut motstanderen

- Etter pausen styrer jeg spillet enda mer, men Amund henger likevel med og får også meg til å løpe. Men jeg trekker det lengste strået og vinner førstesett 21-15. Andresett begynner også veldig bra, Huus henger delvis med, men jeg leder 11-7 til pause. Etter pausen så slet jeg Amund ut så jeg hadde et veldig stort forsprang. Da jeg ledet 20-9, droppet Amund ut som jeg helt klart forutså, så jeg jublet og hele hallen klappet, forteller Gataullin.

Dommeren var ikke helt enig.

- Jeg så på dommeren og han mente den var på linja, altså innafor banen, så Amund fikk poenget. Jeg mener helt klart den var minst fem centimeter utenfor, men jeg vant likevel neste poeng, og dermed hadde jeg vunnet UBM 2017, som var målet mitt for hele sesongen, forteller Danila.

- En fantastisk følelse

Han forklarer at det å vinne og nå målet han har satt seg for sesongen var helt fantastisk, og Danila er svært takknemlig for at trenerne har motivert ham til å yte sitt ytterste.

- Det var en helt fantastisk følelse. Alle de treningene jeg har hatt med Jens og Petter har gitt resultater. Dette var helt ubeskrivelig. En stor takk til dem begge to for at de har motivert meg til å holde på, og å ikke gi opp. Takk for at dere har pirket på småting som jeg har gjort feil. Dette kommer jeg alltid til å være takknemlig for, sier han.

Danila med trener Jens Solheim.

Danila ble også kåret til beste guttespiller i u15, og kunne reise heim igjen med ikke mindre enn to gull og en bronsje da mesterskapet var over.

- Den siste finalen, dobbelfinalen er det ikke så mye å si om. Vi spilte klart bedre enn motstanderne våre og vinner greit i to sett. Da var UBM 2017 over, og jeg reiser hjem med to gull og én bronsje. I tillegg ble jeg kåret til beste guttespiller i u15. Det har vært litt av et mesterskap, og jeg er så glad for at jeg har klart å nå målet mitt. Helt ubeskrivelig, sier Gataullin.