(Foto: Arkivfoto)

Foto: Arkivfoto

Har du sett jerv?

I området ved Brandvikgården på Nes i Bjugn kommune er det funnet to rådyr som etter alt å dømme er drept av jerv, ifølge viltnemnda. Har du tips så vil Statens naturoppsyn høre fra deg.

Hodene på rådyrene skal være revet av og det skal også være spor i området som kan tyde på at en jerv har vært på ferde.

Ønsker tips

Statens Naturoppsyn ønsker nå tips dersom noen har gjort observasjoner av jerv eller funnet hår, spor, avføring eller døde dyr som kan være drept av jerv.

Rovviltkontakt Leif Arne Jåma har ikke selv sett på de to rådyrene som er funnet, men forteller at ettersom det tidligere er observert jerv lenger nord på Fosen så kan man ikke se bort fra at det er en jerv som har vært i området.

- Vi er interessert i alt vi kan få inn av tips, eventuelle observasjoner og avføring slik at vi kan få tatt DNA-prøver, forteller Jåma.

Observasjoner i fjor

Jåma opplyser at det i fjor ble gjort observasjon av jerv lenger øst på Fosen.

- I fjor ble det sett jerv lenger øst, i områdene mot Verran, Åfjord og Rissa. Jerven kan gå langt, så det er ikke utenkelig at den kan ha kommet derfra og til Nes, sier han.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Bli med inn i Trøndelags svar på Provence

Under navnet Galleri Stranda 13, som også er adressen deres på Uthaug i Ørland kommune, ønsket Brit Hauger og Kjell Hauger Moen velkommen til kunsthageevent i helga.

Utdanningsforbundet om lærernes arbeidsforhold:

– Jeg er sterkt bekymret for den valgte løsningen!

«Bør» eller «skal» lærere disponere minst 6 kvadratmeter kontorareal? Før dette avklares blir det neppe noen løsning på plassmangel-problemet ved Botngård skole.

Fosen-firma vant hangar-kontrakt

Bjugn-firmaet Oddmund Groven AS har sikret seg en kontrakt til en verdi på 18,1 millioner kroner.

- Pasienter evakuert etter brann på sykehjem

Nødetatene rykket fredag morgen ut til en brann på Rissa sykehjem. 18 personer ble evakuert fra avdelingene Himmelblå og Solsiden.