(Foto: Arkivfoto)

Foto: Arkivfoto

Har du sett jerv?

I området ved Brandvikgården på Nes i Bjugn kommune er det funnet to rådyr som etter alt å dømme er drept av jerv, ifølge viltnemnda. Har du tips så vil Statens naturoppsyn høre fra deg.

Hodene på rådyrene skal være revet av og det skal også være spor i området som kan tyde på at en jerv har vært på ferde.

Ønsker tips

Statens Naturoppsyn ønsker nå tips dersom noen har gjort observasjoner av jerv eller funnet hår, spor, avføring eller døde dyr som kan være drept av jerv.

Rovviltkontakt Leif Arne Jåma har ikke selv sett på de to rådyrene som er funnet, men forteller at ettersom det tidligere er observert jerv lenger nord på Fosen så kan man ikke se bort fra at det er en jerv som har vært i området.

- Vi er interessert i alt vi kan få inn av tips, eventuelle observasjoner og avføring slik at vi kan få tatt DNA-prøver, forteller Jåma.

Observasjoner i fjor

Jåma opplyser at det i fjor ble gjort observasjon av jerv lenger øst på Fosen.

- I fjor ble det sett jerv lenger øst, i områdene mot Verran, Åfjord og Rissa. Jerven kan gå langt, så det er ikke utenkelig at den kan ha kommet derfra og til Nes, sier han.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Mascot Høie prisvinner i sterk konkurranse:

Gratulerer!

Mascot Høie på Brekstad mottok prisen Årets merkevarebygger under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag.

- Trafikkfarlige hull skal lappes umiddelbart

Asfaltdekket på fylkesveg 755 på strekningen Vanvikan-Hindrem i Leksvik er svært dårlig. Folk som kjører strekningen jevnlig er redd det snart vil skje en alvorlig ulykke.

- Jeg undrer meg på om dette er normal veibredde

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag å bevilge 3 millioner kroner til å utvide gangfeltet fra Skiftkrokan til Skankegrenda på fylkesveg 231 i Ørland kommune. Fylkespolitiker Kirsti Leitrø (Ap) håper det også blir gjort noe med veibredden.

- Som å være på et vekkelsesmøte

Senterparti-politiker Aud Dagmar Ramdal (Sp) fra Leksvik mener utreder Geir Vinsand opptrådte som en emissær for én Fosen-kommune i Bjugn torsdag kveld. Noe umiddelbart halleluja fra salen ble det imidlertid ikke.