Fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Sør-Trøndelag, Svein Otto Nilsen, vil ikke ta stilling til hvor stranda skal ligge, men påpeker at naturistene fortjener å få tilbake en strand etter at de mistet Djupvika etter nesten 30 års bruk.

- En skam

- Medlemmer i Naturistforeningen tok for en stund siden kontakt med meg hvor de håpet at man igjen kunne få en ny diskusjon om mulighetene til å få etablert en naturiststrand i nærheten av Trondheim, forteller Nilsen.

Han mener det er en skam at det i Trondheimsregionen ikke finnes et eneste tilbud for naturistene, og synes det er på tide med en ny diskusjon om tilbudet nå som våren nærmer seg. Håpet er nå lagt til Fosen-kommunene som siste utvei, forklarer Nilsen.

- I Oslo opplever man at Huk naturiststrand på gode dager er besøkt av over 1000 naturister. I Trondheimsregionen har vi ikke et eneste tilbud for naturistene. Dette er rett og slett en skam og vi ser at de fleste byene har et slikt tilbud, sier han.

Vil dra Fosenhalvøya inn i letingen

Nilsen mener det kan være bra å ta en ny diskusjon nå som våren nærmer seg. Høsten 2007 ble det satt en endelig stopp for naturiststranda i Djupvika i Trondheim. 10 år senere har man ikke funnet et alternativ og det er ifølge Nilsen lite vilje til å finne en løsning.

- Avgjørelsen om å stenge stranda i Djupvika etter over 28 år kom etter forslag fra Arbeiderpartiet, og forslaget fikk flertall til tross for at mange partier var i mot. Rådmannen ble pålagt å finne en ny fristrand før sommeren 2008. I mai 2008 vedtok bygningsrådet at letingen fortsetter, men letingen har rett og slett rent ut i sjøen.Det er verd et forsøk å dra Fosenhalvøya inn i letingen, selv om avstanden fra byen er lengre enn ønskelig, sier Nilsen.

Utfordrer politikere

Er det politisk vilje til å se på muligheten til å finne en strand, spør Nilsen.

- Alle vannene i Bymarka har vært oppe til vurdering, men de ble for små.  Det sies at det er lett både østover og vestover langs fjorden, men jeg mener at Fosen ikke er blitt vurdert. Håpet er nå lagt til Fosen-kommunene som siste utvei, sier Nilsen.

Han forteller at han føler han har vært alene om å kjempe for naturistenes sak.

- Det er et ordtak som sier at en svale gir ingen sommer. Jeg utfordrer andre politikere (svaler) til å engasjere seg for en meget stor gruppe i Naturistforeningen slik at det kan bli en god sommer også for dem. Man trenger ikke kaste badebuksa for å være med i diskusjonen, utfordrer Nilsen.