Onsdag og torsdag skal kulturskolene i Rissa og Leksvik feire at de har blitt til Indre Fosen kulturskole. Det skal skje i samfunnshuset i Vanvikan.

Slår på stortromma

- Dette blir den første store forestillingen vi skal ha for å feire at vi er blitt slått sammen. Tida fram til nå har vi brukt til å bli kjent med hverandre, så nå er det på tide å slå på stortromma, sier kulturskolerektor Svein Buan.

Totalt har Indre Fosen kulturskole 450 elever, og drøyt 100 av dem blir å finne på scenen eller i utstillingslokalet i samfunnshuset i Vanvikan.

Et bredt spekter av uttrykk

- Vi har måttet ta et utvalg av elevene. Det er sikkert 100 andre som kunne ha gjort den samme jobben som dem vi har valgt ut.  De som kommer på konserten vil få se og høre et bredt spekter av uttrykk slik som folkemusikk, fiolin, pop og dans. Vi har lagt vekt på samspill denne gangen så det blir en del samspillsgrupper på scenen, sier Buan.

En times tid i forkant av konserten åpner utstillingen som viser et utvalg av hva elevene som går på visuelle kunstfag holder på med.

Det blir kaffeservering i forkant av og i pausen på de to konsertene i Vanvikan samfunnshus.