- Jeg sa ja til stillingen fordi det å arbeide med skolesektoren i Indre Fosen er veldig spennende. Det er mye som skjer på området. Rissa har laget et skolenetteverk som jeg ønsker å få skolene i Leksvik med i også. Det er mye bra som skjer i Leksvik-skolen også. Jeg vil plukke det beste fra skolene i både Rissa og Leksvik, sier Bragstad.

- Satt langt inne å si opp

Hun kommer fra stillingens om rektor ved Testmann Minne skole i Leksvik, men har siden 1. november 2016 vært konstituert som oppvekstsjef i Leksvik. Den rollen vil hun ha fram til Indre Fosen kommune står klar 1. januar 2018.

- Det satt langt inne for meg å si opp stillingen ved Testmann. Det hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle gjøre, men jeg ser utviklingsmulighetene for skolene i Rissa og Leksvik, og det er en jobb jeg ønsker å være med på. Men jeg vil savne alle de gode kollegaene mine på Testmann, sier den nye enhetslederen.

Pendler

Bragstad er bosatt i Mosvik, og hun ser for seg en tilværelse som dagpendler til kontorstedet som vil være på rådhuset i Rissa.

Som enhetsleder skal hun være bindeleddet mellom oppvekstsjef Finn Yngvar Benestad og rektorene for de seks grunnskolene i Indre Fosen kommune.

Økt ansvar

Ola Andreas Stavne er personal- og kommunikasjonssjef i Indre Fosen kommune, og han begrunner hvorfor det nå er opprettet en stilling som enhetsleder for skole.

- I arbeidet har vi fulgt prinsippene for rekruttering av ledere, som fellesnemnda vedtok i juni 2016. Administrativ organisering for Indre Fosen kommune, som ble vedtatt i slutten av september 2016, innebærer at pedagogisk-psykologisk tjeneste og integrering og opplæring blir flyttet fra helse- og omsorgssektoren til oppvekst. For å håndtere det økte ansvaret, og sikre god forvaltning og tjenesteyting har vi opprettet stillingen enhetsleder skole.

Intern rekruttering

Rekrutteringsprosessen har vært intern, og dagens grunnskolerektorer samt en tidligere rektor i Rissa som har permisjon fikk anledning til å melde sin interesse for stillingen.

- Fire av sju var interessert, men to valgte å trekke sitt kandidatur underveis i prosessen. For å få et best mulig vurderingsgrunnlag, har kandidatene hatt kartleggingssamtale med personalsjefen i Indre Fosen kommune, og en konsulent fra Experis ble bedt om å bistå med personlighetstest, intervju og referansesjekk. Tillitsvalgte fra Utdanningsforbundet i Leksvik og Rissa har vært involvert i utarbeidelse av stillingsbeskrivelsen og deltatt i intervjuene med de to kandidatene, sier Stavne.

LES OGSÅ: To nye kvinner på plass