Det legendariske eventyret om Peter Pan er skrevet av James Berrie, produsert av  Walt Disney og vist på kino første gang i 1953. Siden da har Tingeling og Peter Pan vært kjente maskoter for Walt Disney. Eventyret foregår i to forskjellige verdener, og er en kjærlighetshistorie mellom Wendy og Peter Pan, gutten som aldri blir voksen.

Første gang på Fosen

Som musikal ble Peter Pan første gang vist i England i 1985. Og i helgen ble den for første gang satt opp og vist her på Fosen av Prakt UB ved Fosen vgs, og en håndfull lokale musikere. Alt i alt ble det tre forestillinger i Bjugn kulturhus.

Fosna-Folket var heldig og fikk overvære generalprøven. Prakt UB hadde valgt enkle fine løsninger på både scenografi og kulisser som godt illustrerte hvor de var og hvem de var. Det var relativt få sceneskift og rekvisitter, men de fikk likevel maks ut av dem de hadde. En ekstra god jobb hadde de gjort med kostymer. Noe var lånt, og noe laget for anledningen. Som Tingeling brukte de en dukke, som ble styrt av en av skuespillerne.

Musikken

Lyd og lys fungerte også tidvis som kulisser. Musikken var rolig og hadde et akustisk lydbilde og stod godt til fortellingen. Musikken var ikke spesielt høy, men overdøvet dessverre likevel snakking og syngingen enkelte steder, noe som gjorde det at det av og til var litt vanskelig og oppfatte hva som ble sagt.

Bød på seg selv

De unge skuespillerne, vekslet mellom snakking, synging og dansing. Det er morsomt å se at ungdommene tør by på seg selv. De spilte seg varme underveis, og fremdriften ble bedre og bedre utover i forestillingen. Tidvis var det interaktivt, og det var imponerende mye tekst som ungdommene kunne utenat.

Familieforestilling

Dette er en familieforestilling som passer spesielt godt for de yngste i familien, men det er også noen humoristiske gullkorn innimellom for de voksne. Spesielt i møte med sjørøverne i Aldri aldri land.