Skigymnasiasten som om kort tid fyller 17 år, ble nemlig nummer åtte sammenlagt i norgescupen i den yngste juniorklassen. Det hadde verken Morten eller de rundt han trodd var mulig før sesongstart. Selv om han utover høsten tok store skritt og testet bra. Skånøy Søraas hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å kjempe om en topp 15-plassering dersom han holdt seg frisk og fikk gjennomført de treningsøktene han hadde lagt opp til.

NM-medalje

Morten Andre plukket så mange poeng den første norgescuphelga på Ål og ikke minst under junior-NM i Holmenkollen at det var tid for å oppjustere målsetningen et par hakk. Det ble kanskje ikke den ønskede uttellingen i norgescuprennet i Steinkjer. Men Skånøy Søraas reiste seg mesterlig under NM-fellesstarten i Os hvor han ble nummer tre og sikret seg karrierens aller første NM-medalje. Fort gikk det også da det ble fjerdeplass på sprinten.

Spent på formen

Morten Andre Skånøy Søraas hadde ikke konkurrert på en liten måned da han kom til Mo i Rana mot slutten av forrige uke. Den lokale skiskytterkometen fikk i kraft av det han har prestert i vinter mulighet til å stille i senior-NM. Det er som kjent sjelden kost at 16-åringer får prøve seg i den settingen. Morten Andre grep muligheten selv om konkurrentene het Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø og kan skilte med VM-gull og verdenscupseire.

Nådde hovedmålet

-Jeg skulle gjerne ha gjort det bedre enn jeg gjorde i norgescupfinalen. Men jeg tok nok poeng til å bli nummer åtte sammenlagt. Det var hovedmålet da jeg kom hit. Jeg følte jeg fikk en god ettersom jeg skjøt fullt hus og var nummer to ut fra første skyting. Men det ble vanskelig å forsvare den gode posisjonen ettersom jeg skjøt på meg to strafferunder på hver av de tre neste skytingene. Dermed ble det 21.plass til slutt, sa Skånøy Søraas til Fosna-Folket.

- Voldsom motivasjon

-Min første sesong på juniornivå har vært en kjempeopptur ettersom det både har blitt NM-medalje og flere topp ti-plasseringer i norgescupen. Mest fornøyd er jeg nok med bronsemedaljen i juniornorgesmesterskapet og at jeg sanket så mange poeng at det ble åttendeplass sammenlagt. Det er en indikasjon på at jeg har prestert jevnt bra gjennom hele vinteren. De flotte prestasjonene har gitt meg voldsom motivasjon til å satse videre, sa en blid skiskytter.