En fraværsscanner for elever i videregående skole, en forskningsbasert kostholdsplan for MS-pasienter, og klistremerker til melkekartongkorker som kan brukes i undervisningen. Dette er noen av forretningsideene jurymedlemmer og publikum får møte på fylkesmessen.

- Der deltar dyktige elever fra Leksvik videregående skole. Leksvikelevene har lang tradisjon for å stikke av med flere priser i konkurranse med andre elever fra Trøndelag, forteller Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

Alpro UB

Oppmuntrer unge til å velge Ungdomsbedrift– Selv om vi selvsagt er glade for at stadig flere elever driver Ungdomsbedrift, har vi høyere mål. Det er tross alt dagens unge som skal skape verdier, og sikre velferd og fremgang i fylket. Jeg håper flere elever vil søke seg til linjer som tilbyr Ungdomsbedrift, sier Norbeck.

31 av Trøndelags 37 videregående skoler tilbyr Ungdomsbedrift dette skoleåret.

Den første ungdomsbedriften i Norge ble startet i 1997, og Ungt Entreprenørskap feirer i år 20-års jubileum.

– Innovatører trengs overalt i samfunnet - både i offentlige og private virksomheter. Gjennom Ungdomsbedrift får elevene bryne seg på reelle utfordringer og bruke kreativiteten sin. Kompetansen de tilegner seg har aldri vært mer relevant, sier Norbeck.

Et arbeidsliv i stadig forandring

Trine Skei Grande – stortingsrepresentant og leder i Venstre, som åpner årets Fylkesmesse, forteller i ei pressemelding at hun gleder seg til å åpne messen.

– Framtidens arbeidsliv vil være et arbeidsliv i stadig forandring. Vi skal skape tusenvis av nye arbeidsplasser. Derfor er disse elevens kompetanse innen innovasjon og entreprenørskap uhorvelig viktig, understreker Skei Grande

Roser næringslivet i Trøndelag– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene erfare at de kan gjøre en forskjell og at det de skaper blir tatt på alvor - blant annet når de får vise frem bedriftene sine på messer og i konkurranser. I tillegg til å kåre vinnere, har juryen en viktig rolle i å se og anerkjenne arbeidet de unge har lagt ned i bedriftene sine, sier Håvard Belbo, styreleder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag og daglig leder i T:Lab.

Belbo skal selv være jurymedlem på fylkesmessen, og han er imponert over den positive innstillingen Ungt Entreprenørskap møter når de henvender seg til næringslivet.

80 personer fra arbeids- og næringsliv stiller opp i juryene på fylkesmessen. Elevene skal konkurrere i elleve ulike kategorier. I tillegg til den gjeveste prisen til Beste Ungdomsbedrift 2017, skal det blant annet deles ut priser for Beste innovative produkt og Beste utstilling.

Deler ut gullbilletter til jubileums-NMFor de fleste ungdomsbedriftene er fylkesmessen målet og avslutningen på året med Ungdomsbedrift. De beste ungdomsbedriftene fra Trøndelag kan reise hjem med gullbilletter til NM for Ungdomsbedrifter som går av stabelen på Lillestrøm 4. og 5. mai.