Aktor Kaja Strandjord nærmest kamera i retten mandag morgen.
(Foto: Alexander Killingberg)

Aktor Kaja Strandjord nærmest kamera i retten mandag morgen. Foto: Alexander Killingberg

Drapssaken i Bjugn:

Tiltalte nekter straffskyld for å ha drept kompisen

Klokken 09.30 mandag morgen startet rettssaken mot den 38 år gamle mannen som er tiltalt for forsettlig drap på kompisen i Bjugn 10. oktober i fjor.

- Ikke skyldig, svarte tiltalte kontant da dommer Benedicte Aas spurte om han erkjente straffskyld etter tiltalen.

Påtalemyndigheten mener at tiltalte kvalte kompisen ihjel.

Hevder nødverge

38-åringen er tiltalt etter straffelovens paragraf 275 som gjelder forsettlig drap. Det var kun tiltalte og kompisen Geir Åge Humstad som var til stede i avdødes leilighet i Botngård natt til 10. oktober i fjor.  I retten mandag ble de to beskrevet som naboer og gode venner.

De to skal ha drukket og hygget seg sammen natt til 10. oktober. Ifølge tiltaltes forsvarer skal de ikke ha vært veldig beruset. Det oppsto en uoverensstemmelse mellom de to.

Tiltalte har forklart at kompisen angrep ham med kniv, og at han slo tilbake én gang i nødverge. Da skal avdøde ifølge tiltalte ha ramlet mot dørkarmene og i bakken.

Ifølge tiltalte ble kompisen liggende bevisstløs på gulvet, og siktede startet livredning og varslet nødetatene.  Nødsamtalen som kom inn til AMK klokken 03.01 natt til 10. oktober, vil bli spilt av i retten. Da helsepersonell kom til stedet, overtok de livredningsarbeidet. Humstad ble holdt kunstig i live til han døde på St. Olavs hospital klokken 14.33 samme dag.

Krimtekniker på åstedet 10. oktober i fjor. (Foto: Ina Marie Haugen)

Krimtekniker på åstedet 10. oktober i fjor. Foto: Ina Marie Haugen

 

«Jevnt press mot halsen»

Påtalemyndigheten mener at tiltaltes forklaring stemmer dårlig overens med de tekniske bevisene i saken.

I tiltalen går det frem at påtalemyndigheten  mener at tiltalte kvalte kompisen til døde.

«Med armene, hendene og/eller kneet etablerte han et press mot halsen til Humstad og/eller slo ham med stor kraft mot siden av halsen. Humstad døde på St. Olavs hospital senere samme dag av skader i hjerne etter surstoffmangel», står det i tiltalen.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
§ 275. Drap
  • Den som dreper en annen, straffes med fengsel fra 8 inntil 21 år.
Leses nå
 
Nyheter

Mascot Høie prisvinner i sterk konkurranse:

Gratulerer!

Mascot Høie på Brekstad mottok prisen Årets merkevarebygger under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag.

- Trafikkfarlige hull skal lappes umiddelbart

Asfaltdekket på fylkesveg 755 på strekningen Vanvikan-Hindrem i Leksvik er svært dårlig. Folk som kjører strekningen jevnlig er redd det snart vil skje en alvorlig ulykke.

- Jeg undrer meg på om dette er normal veibredde

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag å bevilge 3 millioner kroner til å utvide gangfeltet fra Skiftkrokan til Skankegrenda på fylkesveg 231 i Ørland kommune. Fylkespolitiker Kirsti Leitrø (Ap) håper det også blir gjort noe med veibredden.

- Som å være på et vekkelsesmøte

Senterparti-politiker Aud Dagmar Ramdal (Sp) fra Leksvik mener utreder Geir Vinsand opptrådte som en emissær for én Fosen-kommune i Bjugn torsdag kveld. Noe umiddelbart halleluja fra salen ble det imidlertid ikke.