Ungdomsbedriften Prakt har flyttet inn i Bjugn kulturhus der de øver på «Peter Pan» hele uka før fredagens premiere.
(Foto: Jakob Ellingsen)

Ungdomsbedriften Prakt har flyttet inn i Bjugn kulturhus der de øver på «Peter Pan» hele uka før fredagens premiere. Foto: Jakob Ellingsen

«Peter Pan» døgnet rundt

Ungdommene fra Fosen videregående øver for fullt før premieren på Peter Pan på fredag. Samtidig har de ansvar for hele gjennomføringen av forestillingen.

– Før om årene har man satt opp en forestilling hvert år som linje. Etter at musikklinja ble lagt ned setter vi opp forestilling som et enkelt fag, sier Elise Mandal.

Fredag flyttet ungdomsbedriften Prakt inn i Storsalen i Bjugn kulturhus. Elevene har ansvaret for å få på plass alt det praktiske for «Peter Pan»-oppsetningen før premieren på fredag. De ungdommene elevene er også de som står på scenen.

Ansvar

Først er det øving på scenen med scenografi, replikker, sang- og dansenummer, og alle sider av det kunstneriske for forestillingen. Samtidig jobber andre med kulisser og rekvisitter.

Deretter setter elevene seg ned og inntar nye roller. Hvem har ansvaret for mat, programtrykk, transport og andre gjøremål? Hvem skal være ansvarlig for å skaffe en gummibåt? Oppgavene fordeles på skuespillerne.

– Vi har masse ansvar. I fjor fikk vi forestillingsoppsetningen inn i programfaget Entreprenørskap og bedriftsutvikling. Det har vi videreført i år. Som del av faget får litt ekstra hjelp med oppsetningen, sier Hanna Dybfest som er med i produksjonsgruppa.

– Vi kjenner mye tidspress. Vi har ett fag for å gjøre en stor oppsetning der man før hadde en hel linje. Det er mye jobb men også veldig artig, sier Mandal.

Stemt frem

Til sammen er det mellom 25 og 30 ungdommer som er involvert i produksjonen. En viktig del av oppstarts- og etableringsfasen for ungdomsbedriften var å avgjøre hvilken musikal som blir årets forestilling.

– Vi så på forskjellige musikaler, hvor mange roller det er i dem og fant flere muligheter. Deretter stemte vi og det ble Peter Pan til slutt, sier Dybfest.

Første gang på scenen

– Mange av oss har ikke stått på en scene før. Det har gått veldig bra. Vi fremførte et utdrag på juleavslutningen i fjor. Vi viste også frem litt under UKM i vår, sier Mandal.

– Det var litt skummelt den første gangen, men man venner seg til å være på scenen, sier Dybfest.

Astrid Eide har rollen som Peter Pan.

– Jeg har jobbet med stoffet lenge. Det er mange replikker. Det glir lettere siden vi kan spille på hverandre på scenen, sier hun.

Godt kjent

Denne uka er prosjektuka der Peter Pan opptar en stor andel av døgnets timer for de medvirkende.

– Vi bor nesten oppå hverandre. Det blir mye fliring og latter. Det er ikke så mye oppvarming før vi blir veldig godt kjent med hverandre. Vi bare hopper i det, sier Mandal.

– Det er ikke bare elever som har faget og som går studiespesialisering som er med. Vi blir også bedre kjent med andre folk på skolen som vil være med på oppsetningen, folk vi ellers ikke har like mye kontakt med, fortsetter hun.

Andrine Aas, som spiller Wendy og Erlend Andresen i rollen som Kaptein Krok. (Foto: Jakob Ellingsen)

Andrine Aas, som spiller Wendy og Erlend Andresen i rollen som Kaptein Krok. Foto: Jakob Ellingsen

Inspirere flere

Erlend Andresen, som spiller Kaptein Krok, og Andrine Aas som har rollen som Wendy, har nettopp fått i oppgave å ta hånd om to korder som skal brukes under forestillingen. Stadig flere oppgaver som må løses før forestillingen krysses av listen.

– I år er det tre gutter med på forestillingen. En er offisielt med i faget, de to andre er med utenom. Vi håper vi får inspirert flere førsteklassinger så vi blir litt mer blandet til neste år, sier Astrid Eide.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Mascot Høie prisvinner i sterk konkurranse:

Gratulerer!

Mascot Høie på Brekstad mottok prisen Årets merkevarebygger under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag.

- Trafikkfarlige hull skal lappes umiddelbart

Asfaltdekket på fylkesveg 755 på strekningen Vanvikan-Hindrem i Leksvik er svært dårlig. Folk som kjører strekningen jevnlig er redd det snart vil skje en alvorlig ulykke.

- Jeg undrer meg på om dette er normal veibredde

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag å bevilge 3 millioner kroner til å utvide gangfeltet fra Skiftkrokan til Skankegrenda på fylkesveg 231 i Ørland kommune. Fylkespolitiker Kirsti Leitrø (Ap) håper det også blir gjort noe med veibredden.

- Som å være på et vekkelsesmøte

Senterparti-politiker Aud Dagmar Ramdal (Sp) fra Leksvik mener utreder Geir Vinsand opptrådte som en emissær for én Fosen-kommune i Bjugn torsdag kveld. Noe umiddelbart halleluja fra salen ble det imidlertid ikke.