Blant de 200 påmeldingene finner vi både hunder, katter, ilder, afrikansk kjempesnegle, geitebukk, hester og flere kjæledyr.

Tre fosninger

Søndag og mandag skal 11 finalister fra Trøndelag filmes i Lade studio i Trondheim, og tre av disse er fra Fosen. Hunden Chili på 5 år, geitebukken Odin på 11 år, og hunden Frøya på 5 år:

"Chili er en riktig cool type, elsker å ligge på ryggen og rulle i snø. Glad i folk. Elsker å svømme i sjøen. Har en fantastisk pels", skriver Chilis eier i søknaden.

"Odin er en trivelig kar. Til å være bukk da, vel og merke. Han er født i Bjugn, men har bodd hele sitt liv i Rissa. Odin er 100% leietam, og er nesten sikker på at han kan gå under kategorien hund, " står det i Odins søknad for å bli filmstjerne.

"Frøya er en fantastisk kosete selskapssyk husky/malamute. Følger eier rundt omkring hele dagen. Ligger gjerne i fanget om hun får lov til det. Glad i folk, å sjarmere de fleste med sine isblåe øyne", står det å lese om den ene av de to hundene fra Fosen.

Velges ut i fra personlighet

- Kjæledyrene skal filmes i beskyttede omgivelser, med en dressør til stede. Deretter plukker selskapet ut noen kandidater som blir brukt i kampanjefilmer for det historiske Trøndelag. Dyrene velges ut ifra sin personlighet og karakteristikk for å få størst mulig spenn i historiene som skal fortelles og inspirere turister for å besøke Trøndelag, opplyser reiselivssjef Petra Sestak.

Kampanjefilmene skal på en humoristisk måte beskrive det trønderske feriekonseptet «Træge Trøndelag», som er selskapet egen vri på «slow living».