- Ble veldig glad da jeg vant, dette har jeg ventet på lenge

Danila Gataullin Gataullin vant i helga en badmintonturnerning i Bergen i klasse U15X, en rankingturnering der de beste spillerne fra hele landet deltok.
Nyheter

- Da vi dro til Bergen hadde jeg forventet å komme til semifinale i alle tre spill; singel dobbel og mix. Jeg og min makker Ludvig Smith Meyer fra Nøtterøy spilte u17a i dobbel, og vi kom oss gjennom pulja og møtte Matius Wijaya og Benjamin Norden fra Moss, forteller Danila.

- En fortjent seier

Ettersom motstanderne er noe eldre så hadde ikke guttene like store forventninger for den kampen. Selv om de tapte så klarte de likevel å få inn en god del poeng i begge settene. Dermed ble det tredjeplass i dobbel i u17 I mix, og semifinale.

- Der møtte vi Aimee Hong og Amund Huus fra Haugerud og Frogner. Jeg og min makker Jenny Rajkumar fra Sotra taper en forholdsvis jevn tosetter der vi begge spiller litt dumt taktisk. Amund og Aimee spiller en bra kamp,  og det var en fortjent seier til dem, forklarer Danila.

- Var litt nervøs

 I singel var det u15X rankingturnering, der de åtte beste basert på rankinglisten i u15 blir delt inn i to puljer og konkurrerer i en egen klasse.

- Der vinner jeg pulja ganske greit, da jeg ikke møter noe spesiell trussel. I semifinalen møter jeg Kevin Elson fra Kristiansand. Han slo ut Huus, som beviser at han er en god spiller. I semifinalen spiller jeg periodevis, jeg får en rekke poeng, og så får han noen. Men jeg trekker det lengste strået i første sett og vinner 21-17, forteller Danila.

I andre sett har Danila kontroll hele veien og vinner 21-10.

- Og så skulle jeg spille finale mot min dobbelmakker Ludvig fra Nøtterøy. Han ligger på første og jeg på andre i Norge, så jeg hadde omtrent ikke press på meg. Jeg var litt nervøs, men har både snakket med Jens Solheim, treneren min her i Leksvik, og Petter Svendsen, treneren min i Trondheim om denne kampen, så jeg var taktisk forberedt.

- Dette har jeg ventet på lenge

Danila forklarer at kampen begynner ganske greit, med annethvert poeng helt til slutten av første sett der han trekker det lengste strået et og vinner 21-17.

- I andre sett begynner jeg også like godt som i førstesett, men slipper meg litt ned og ligger under 8-11 til pause. Jeg klarer å komme opp igjen på 13-13, men så begynner jeg å gjøre upresset feil, og Ludvig spiller godt som før. Jeg taper settet 17-21. I tredje sett får jeg en overraskende bra start der jeg leder 9-0 og 11-1 til pause. I den siste delen av tredje sett spiler Ludvig godt, men forspranget mitt var for stort, så jeg vinner 21-10 i det tredje og avgjørende settet, sier han.

Danila er glad for at all tida han legger i treninga gir gode resultater.

- Jeg ble veldig glad da jeg vant, dette har jeg ventet på lenge. Det er deilig å se at all den tiden jeg legger i trening gir slike resultater, sier en fornøyd vinner.