Her er alle prisvinnerne samlet på Royal Garden i Trondheim torsdag kveld.
(Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth)

Her er alle prisvinnerne samlet på Royal Garden i Trondheim torsdag kveld. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

Nok en pris til Fosna-Folket

Lokalavisa vant nyhetsprisen for liten avis under utdelingen av Polarisprisene i Trondheim torsdag kveld.

Fosna-Folket ved redaktør Alexander Killingberg, journalist og kommentator Skjalg Ledang og journalist Knut Inge Blix Furuseth vant prisen for sitt redaksjonelle arbeid med dekningen av Leksvik-rådmann Kai Terje Dretviks mye omtalte arbeidsavtale .

Ble ikke enige

Fosna-Folket har dekket saken fra slutten av august i fjor og til dags dato. Dretvik skulle bli kommuneadvokat i Indre Fosen kommune. Han hadde en avtale som sikret ham 3,7 millioner kroner i etterlønn om han fratrådte sin fremtidige stilling som kommuneadvokat. Avtalen ble inngått av daværende Leksvik-ordfører Einar Strøm (Sp) og daværende varaordfører Jahn Winge (H) i juni 2015, men dagens Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H) ble først kjent med avtalen i slutten av april i fjor, altså nesten ett år senere.

Deretter startet en prosess med forhandlinger mellom politikerne i Leksvik og rådmann Dretvik. Partene ble ikke enige, og det endte med at rådmann Dretvik gikk ut i permisjon 15. september i fjor med full rådmannslønn.

- Viktig

I forkant av den politiske behandlingen av permisjonssaken, sendte Leksvik kommune ut en pressemelding hvor det sto at rådmannen skulle ha permisjon for å ta opp juridiske fag for å forberede seg til jobben som kommuneadvokat. Noen dager senere publiserte Fosna-Folket artikkelen om arbeidsavtalen som ga rådmannen rett på 3,7 millioner kroner i etterlønn.

- Det var bare et fåtall som kjente til innholdet i rådmannens arbeidsavtale før vi publiserte saken. Vi mente det var helt riktig og ikke minst viktig å fortelle innbyggerne hva som egentlig var bakgrunnen for at rådmannen plutselig skulle ut i permisjon med full lønn, sier redaktør Alexander Killingberg i Fosna-Folket.

Trolig ikke avklart

Konflikten mellom Dretvik og kommunen er tilsynelatende ikke over. I januar i år kom granskingsrapporten fra Revisjon Midt-Norge IKS hvor det gikk fram at Dretvik fortsatt mener at arbeidsavtalen fra juni 2015 er gyldig. I rapporten står det også at Dretvik mener han ikke har sagt fra seg betingelsene i avtalen. Fellesnemnda for Indre Fosen kommune vedtok i februar at den nye kommunen ikke skal ha noen egen kommuneadvokat. Etter det Fosna-Folket kjenner til, er det nå kontakt mellom Dretviks advokat og Leksvik kommunes advokat, men saken skal ikke være avklart ennå.

- Motiverende

Fosna-Folket vant i februar kategorien lokaljournalistikk under utdelingen av Den trønderske journalistikkprisen på Stjørdal . Torsdag kveld stakk lokalavisa av med nyhetsprisen for liten avis under utdelingen av Polarisprisen. Prisen deles ut av mediekonsernet Polaris Media som er Norges tredje største. Aviser fra Vestlandet i sør til Finnmark i nord kjemper om prisene.

- Det er motiverende å få nok en pris for vårt nyhetsarbeid. Vi skal fortsette å gå grundig inn i flere saker. I en liten redaksjon blir det fort mye fokus på å produsere innhold. Det er nødvendig, men det er svært viktig at vi også setter av ressurser til å gå mer i dybden i enkelte saker.

- I disse dager bruker folk mye tid på sosiale medier. Vi må skille oss fra alt det andre ved å lage interessant og troverdig journalistikk som ikke finnes andre steder enn i Fosna-Folket. Det har vi blant annet gjort med dekningen av denne konkrete saken i Leksvik. Det er ingen andre enn oss som dekker lokalsamfunnet på Fosen såpass grundig. Der har vi en svært viktig oppgave å ivareta. Vi skal sørge for å få frem det innbyggerne bør vite, spesielt når makta ikke ønsker offentlighet rundt noe som i høyeste grad er av offentlig interesse, sier redaktør Killingberg.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Mascot Høie prisvinner i sterk konkurranse:

Gratulerer!

Mascot Høie på Brekstad mottok prisen Årets merkevarebygger under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag.

- Trafikkfarlige hull skal lappes umiddelbart

Asfaltdekket på fylkesveg 755 på strekningen Vanvikan-Hindrem i Leksvik er svært dårlig. Folk som kjører strekningen jevnlig er redd det snart vil skje en alvorlig ulykke.

- Jeg undrer meg på om dette er normal veibredde

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag å bevilge 3 millioner kroner til å utvide gangfeltet fra Skiftkrokan til Skankegrenda på fylkesveg 231 i Ørland kommune. Fylkespolitiker Kirsti Leitrø (Ap) håper det også blir gjort noe med veibredden.

- Som å være på et vekkelsesmøte

Senterparti-politiker Aud Dagmar Ramdal (Sp) fra Leksvik mener utreder Geir Vinsand opptrådte som en emissær for én Fosen-kommune i Bjugn torsdag kveld. Noe umiddelbart halleluja fra salen ble det imidlertid ikke.