Lørdag kjørte en varebil i bergveggen på fylkesvei 721 på vei mot Botngård ved Kottengsvatnet.

Tirsdag kolliderte to personbiler i krysset ved avkjøringen til Kottenget rundt to hundre meter lenger nord.

Det har vært ytterligere tre ulykker med personskader på veistrekningen, som er på et par hundre meter, siden 2012.

Les også: Bil i bergveggen ved Kottengsvatnet

Les også: Fløyet til sykehus etter trafikkulykke på fylkesvei 721

Uoversiktlig kryss

Politibetjent Øystein Braseth var på ulykkesstedet i krysset ved avkjøringen til Kottenget tirsdag ettermiddag da en person ble fløyet til sykehus med mindre skader.

– Jeg har fått opplyst fra brukere av avkjørselen at det tidligere er meldt fra om mye vegetasjon som hindrer sikten i retning Bjugn, sier Braseth.

Etter at løvet springer ut til våren, vil sikten bli ytterligere innskrenket

Fire personskader i krysset på fem år

I juni 2012 kjørte en motorsykkel utenfor veien i samme kryss ved avkjøringen til Kottenget, som resulterte i lettere skader på føreren.

Tre måneder senere var det en ulykke der en person ble lettere skadet ved avsvingingen.

I august 2015 er det registrert en forbikjøringsulykke like etter krysset der en person også fikk lettere skader.

Når vi regner med ulykken i forrige uke med personskader, har fire personer skadet seg i krysset på fem år.

De grønne markørene viser ulykkespunkt der en eller flere personer har fått lettere skader. Ulykken uten personskader lørdag er markert i sort ved Ved Kottengsvatnet. Den gule markøren viser en utforkjøringsulykke der en person ble lettere skadet og en alvorlig skadet.

Underrapportering

Statens vegvesen har utarbeidet en oversikt over trafikkuhellene med personskader på veistrekningen Botngård - Oksvoll på fylkesvei 721 de siste ti årene.

På hele strekningen fra sentrum til sentrum har politiet registrert ti ulykker med personskader de siste ti årene. Der er ulykken uten personskader lørdag ikke regnet med.

– Vi baserer vår statistikk på politirapporterte trafikkulykker. I utgangspunktet skal alle vegtrafikkuhell med personskade rapporteres til politiet. Det er imidlertid en stor grad av underrapportering generelt, sier Helge Stabursvik i plan- og trafikkseksjonen i Vegvesenet i Sør-Trøndelag.

Ikke spesielt utsatt

Selv om det er registrert flere ulykker i samme kryss ved avkjøringen fra fylkesvei 721 til Kottenget, sier Stabursvik at strekningen Botngård - Oksvoll ikke synes som den er spesielt ulykkesutsatt de siste ti årene.

Totalt på strekningen har det vært ti ulykker med personskader i tidsrommet.

– Ut fra registreringene synes det ikke som om denne strekningen er spesielt ulykkesutsatt. Hverken i forhold til en del andre strekninger i Bjugn kommune, i forhold til ulykkenes alvorlighetsgrad eller i forhold til trafikkmengdene, sier Helge Stabursvik.