- Det som er mest spesielt med denne jobben er jo at dette er på nabotomta vår på Monstad, det er artig. Det er en litt spesiell jobb, sier Helge Stjern i Stjern Entreprenør AS.

Starter i mars

Kaien på Monstad blir 74 meter lang, og er nødvendig for å ta i mot turbinkomponenter til vindparkene på Roan, Storheia, Kvendalsfjellet og Harbaksfjellet.

Arbeidet skal starte i slutten av mars, og ferdigstilles mot slutten av året.

- Hvilken betydning har denne kontrakten for dere?

- Det er artig å være med på enda mer av det som skjer med vindkraftutbygginga, den har vært en stor arbeidsgiver for oss i år og neste år. Det er en krevende byggherre, som er veldig strukturert og ryddig, det vil nok også bli et lærerikt oppdrag for oss, forteller Stjern.

- Føler at vi behersker det bra

- Vil det bli en vanskelig jobb?

- Vi har bygd en del kaier i Trøndelag, fra før av så vi føler at vi behersker det bra, og kai-jobber synes vi er artig. Vi har med oss flere på laget, det som vil bli litt spesielt er mudring og sprenging i sjøen, men selve jobben med kaia er litt mer rett frem, sier Stjern.

- Det er jo en stor jobb, vil det kreve ekstra ressurser i form av oppbemanning?

- Nei, vi er i den situasjonen etter hvert at vi leier en del tjenester, så vi skal nok håndtere det på en grei måte, forteller Stjern.