Nå er fosningen dømt til 14 dagers fengsel. Straffen utsettes imidlertid med en prøvetid på to år. Mannen må også betale en bot på 40 000 kroner. I tillegg er han fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på 19 måneder.

Promille

Det var i 08.00-tiden den 15. februar i år at mannen, som er i 50-årene, ble stanset i en ordinær promillekontroll i Ørland. Utåndingsprøven viste en alkoholkonsentrasjon på 0,44 milligram per liter luft. Det tilsvarer rundt 0,88 i promille.

Følte seg ikke full

Kvelden før kjøringen hadde mannen vært på fest. Ifølge egen forklaring hadde han drukket til sammen to flasker vin. Siktede forklarte at han var hjemme igjen i totida på natta. Mannen har forklart at han ikke følte seg full og trodde han hadde sovet nok da han kjørte bil i 08.00-tiden om morgenen etter. Siktede ble stanset etter tre-fire kilometers kjøring.

Les mer: Underslo over 400 000 kroner.

God sikt

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Siktede møtte og avga en uforbeholden tilståelse. Retten la i sin vurdering til grunn at det var dagslys og god sikt under kjøringen.

«Selv om kjøringen fant sted på et tidspunkt med relativt lite trafikk, legger retten til grunn at siktede ved kjøringen har utsatt seg og andre trafikanter for fare», står det i dommen.

I formildende retning la retten vekt på siktedes tilståelse.

«Selv om tilståelsen ikke har vært avgjørende for oppklaringen av saken, har den ført til en hurtigere og enklere avklaring», heter det i dommen.