Forsvarsbygg er i gang med kjempejobben med å vurdere rundt 1000 boliger i gul støysone for eventuelle støyisolerende tiltak. Og det er nettopp støyisolering som er tema for folkemøtet som Støygruppa Ørland inviterer til tirsdag 7. mars. Med seg på møtet har de fått Forsvarsbygg og Ørland kommune.

- Kun om støyisolering

Lars Arne Raanes i Støygruppa sier til Fosna-Folket at hovedmålet med møtet er å få delt informasjon med alle de som har boliger i den gule støysonen rundt kampflybasen. - Denne gang handler det kun om støyisolering, ikke landbruk eller andre tema, sier Raanes.

- Landets største

- I løpet av de kommende to år så skal landets største oppussingsprosjekt gjennomføres på Ørlandet, sier Raanes om støyisoleringen som følge av kampflybasen. Enkelte har allerede fått gjennomført tiltak, mens andre boligeiere så langt ikke har fått besøk i forbindelse med støymålingene og kartleggingen som legges til grunn for eventuelle tiltak på boligene.

Spørsmål og svar

- På møtet tirsdag kveld ønsker vi å informere om støygruppas rolle i dette landskapet. Kommunen bidrar med en bolk om sin rolle, mens Forsvarsbygg vil bidra med en del praktisk og teknisk informasjon, sier Raanes. Han legger til at Støygruppa også stiller med konsulent fra Rambøll til stede under folkemøtet.

- Det blir også en spørsmålsrunde der folk kan få svar på ting de lurer på. Vi håper på et godt og konstruktivt møte der folk kan gå hjem litt klokere enn når de kommer, sier Lars Arne Raanes om møtet som foregår ved Ørland Kultursenter.