Ankeret Brygge AS søker om tillatelse til å produsere alkoholholdig drikke, såkalt tilvirkningsbevilling. Restauranten som ligger idyllisk til ved brygga i Lysøysund i Bjugn ønsker å skjenke egenprodusert øl i virksomheten.

Ankeret-øl

De har også et ønske om å få selge ølet til kunder fra samme disk.

- Vi ønsker både å skjenke og selge egenprodusert drikke. Når det gjelder salg av egenprodusert drikke er ikke loven like enkel, derfor har jeg spurt kommunen om hvordan reglene er for det, sier daglig leder ved Ankeret Brygge, Toril Leikvang.

Leikvang forteller at de må gjennom flere søknadsprosesser før produksjonen kan settes i gang, men dersom de får grønt lys håper hun å kunne servere eget Ankeret-øl til tørste fosninger allerede til våren.

Øl er «in»

- Vi har hatt et eget øl ved Ankeret tidligere, men denne gangen ønsker vi å lage det selv her på huset, sier hun.

Ifølge Leikvang var det stinn brakke da restauranten huset ølbryggingskurs i oktober i fjor ved hjelp av Yre Kopparn Ølbryggarlaug. Hun mener øl er i skuddet.

- Vi må videreutvikle konseptet vårt. Øl er spennende og vi ser at det popper opp ulike typer lokalt øl mange steder. Det synes vi hadde vært kult å ha i Lysøysund også, sier hun.