Det er i fjøset hos Anders Dybdahl håndverksgjengen nå har fått leie lokaler på 70 kvadratmeter. Tidligere holdt de til i Paviljongen i sentrum, og etter den ble revet i fjor sommer har de vært på Fosen Folkehøgskole. Nå blir det permanente lokaler i fjøset på Årnsethgården.

- Kjærkomment

Sverre Lunde er på plass med hammer og sag når vi stikker innom mandag formiddag. Han er en del av dugnadsgjengen.

- Dette er virkelig kjærkomment. At vi får et slikt lokale og samles i, sier pensjonisten.

Rissa Håndverksforening ble etablert i 2012 og har til formål å utvikle lokalt kunst- og håndverksmiljø i Rissa og regionen rundt. Foreninga ønsker å være et møtested for skaperglede og kreativ virksomhet.

Kurs

Vanligvis arrangerer gjengen tre-fire kurs i løpet av året, innen for eksempel sveiping og knivmaking.

Sommerskole for skoleelever har også vært på programmet, der de yngste har lært å lage fuglekasser.

- Vi har også tatt på oss ulike typer reparasjoner og småjobber, forteller Lunde. Blant annet har de laget utsmykking til vinduer. En annen jobb var turpostene til kommunen.

Sosialt

Medlemmene i foreninga møtes på dagtid for å drive med håndverk, hovedsakelig treverk. Lunde påpeker at det for mange har en utrolig stor betydning at de kan møtes på denne måten. For mange er dette en mulighet til å komme seg ut av ensomhet og passivitet, og over i en sosial, positiv og aktiv tilværelse.

Svært kjærkomment med et slikt lokale mener Sverre Lunde. Foto: Sigrun Overland

- Og så tar vi gjerne i mot flere medlemmer, både damer og menn. Eldste medlemmet er en dame og hun er over 100 år, sier Sverre Lunde.

Søker støtte

For at lokalene skal bli helt ferdige og klare til bruk trenger de nå en elektriker.

Selv om alt som er gjort til nå har vært gjort på dugnad, vil det koste litt penger å få alt ferdig.

En søknad er nå sendt til Eldrerådet i Rissa, der de ber om et tilskudd på 3000 kroner. Ut over det har foreningen brukt egne midler og lånt penger for å få lokalene i orden og klare til bruk.

Total kostnad med materialer og alt som trengs er beregnet til 62.000 kroner. I tillegg kommer et ukjent antall dugnadstimer.