37-åringen skal være konferansier under Rissamartnan 19. august.

- Jeg elsker sånne oppdrag, sier Pilgaard.

Hektisk

Det er en munter og entusiastisk realitystjerne Fosna-Folket prater med på telefon mandag formiddag. Her trengs det ikke noe rundt formulert åpningsspørsmål for å få praten i gang. Pilgaard durer i vei fra første stund. Som vanlig har han snakketøyet i orden, og det virker heller ikke som om tankene er innom noe filter før de kommer ut i form av lyd. Det låter å være ekte vare.

- Det er hektisk om dagen. Det er noen telefoner. Men det må jeg bare ta som en kompliment. Det er artig så lenge det varer, sier Pilgaard som nylig ble sett av om lag én million tv-seere i snitt i TV2-serien Farmen Kjendis.

Om fordommer

- Det er litt artig med all oppmerksomheten og?

- Jeg tar det som et kjempekompliment. Jeg fikk vist fram en ny side av meg selv på Farmen. Det er ikke sikkert folk var like imponert over hvordan jeg var før. Det er godt å få vist fram at det er flere lag i mennesker. Det å være med på å bryte ned fordommer, er viktig også generelt sett. Man er ikke nødvendigvis slik første øyekast tilsier.

- Hvilke fordommer tror du folk har hatt mot deg?

- Jeg vet så godt hva janteloven er for noe. Jeg har vært dønn ærlig. Jeg har festet. Damer. Ola og Kari Normann har nok sett på meg som en klyse. En arrogant vestkantgutt som tenker på seg selv. Jeg skjønner jo også at folk kan ha et anstrengt forhold til meg. Men jeg føler at jeg på Farmen fikk vist at jeg faktisk er en hyggelig kar til tross for det jeg har gjort før. Jeg har andre verdier enn å drikke champagne på det mest fancy utestedet.

Petter Pilgaard tilbake i 2009. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

- Melk rett fra kua

19. august står altså Pilgaard fra Bærum på scenen i Rissa.

- Hva kan folk vente seg?

- Jeg gleder meg. Jeg har skjønt at det dreier seg mye om lokal mat. Folk kan forvente en glad fyr som får opp stemningen og som tenker litt utenfor boksen. Jeg skal få inn litt humor og ablegøyer. Så har jeg stor respekt for utstillerne. Jeg har i veldig lite format opplevd lokal mat gjennom Farmen, men jeg har følt på renheten og det naturlige i lokal mat. Det å drikke melk rett fra kua og slakte sin egen gris. Man er det man spiser. Det er viktig at folk tenker litt på hva de dytter i seg, sier han.

- Bønder

Pilgaard kommer også til å ta med seg elementer fra Farmen til Rissamartnan.

- Jeg synes vi må prøve å aktivisere menneskene. Jeg må ha en dialog med arrangøren om dette, men øksekast kan jo være aktuelt. Folk synes kanskje det er artig å prøve seg. Så er det vel mye bønder som driver med landbruk som tar turen. Jeg må sørge for at dem føler seg hjemme. Jeg skal ikke være en champagnedrikkende fyr som snakker over hodet på dem. Det er ikke poenget.

- Har du mange oppdrag som konferansier?

- Det er veldig mye fremover nå. Alt fra villmarksmesser til forskjellige ting på høyfjellet. Mye går jo på mitt såkalte prosjekt mann. Det er noen som vil at jeg skal fortsette den reisen der. Så blir det noe opplegg med meg og Lothe (Farmen-vinner Leif Einar «Lothepus» Lothe, red.anm.) på festival, forteller Pilgaard.

Om Lothepus

- Lothepus kommer til Fosen snart. Hva skal du finne på for å gjøre mer inntrykk på fosningene enn ham?

- Jeg skal ikke sovne før to. Neida. Det blir som å hoppe etter Wirkola det. Han er jo den originale fyren han er. Så er han jo artist og spiller opp til dans. Det får ikke jeg gjort. Men jeg må prøve å få opp stemningen på mine måte. Dra vitser fra scenen og være i godt humør, men Lothepus er nok min overmann her. Jeg har ikke band, så kanskje jeg skal fortelle hvordan Lothe egentlig er. Jeg har jo litt inside, fleiper 37-åringen.

Les mer: Lothepus kommer til Bjugn.

- Åpen for tilbud

- Hva vet du om Rissa og Fosen?

- Jeg vet at Rissa er en kommune i Trøndelag. Det er en landbrukskommune. Det er det jeg vet. Så er sikkert folk der glade i gamle tradisjoner. Husmannskost. Det er litt sånn bonderomantisk? Jeg har jo fått en helt annen respekt for bønder etter at jeg var med på Farmen. Jeg vet hvor mye de må jobbe, selv om det selvfølgelig bare er en liten versjon jeg har opplevd. De må jo stelle dyrene og holde gården i gang samme om det er jul, påske eller sommerferie.

- Du får mange rare tilbud. Jeg leste i VG at du blant annet har fått tilbud om å ligge med kona til noen mot betaling samt å være julenisse. Hvilke tilbud forventer du på Fosen?

- He he he he he. Det kan jo hende noen spør meg om jeg vil være med dem hjem å se på fjøset. Da tror jeg at jeg tar dyrestellet først av gammel vane. Så får vi se om jeg får stelt litt på odelsjentene etter hvert. Jeg er i hvert fall åpen for tilbud, sier Pilgaard med ispedd latter mellom ordene.

Det er en kvikk, munter og lite selvhøytidelig kar som inntar Rissa i august.