- Det ble nylig fremsatt en anonym trussel på det sosiale mediet Jodel i Leksvik. Dette fremsto som en konkret trussel. Det var trussel om bruk av kniv og det var datofestet, forteller lensmann Gunnar Solli.

Kontaktet mistenkte

Ifølge ham var det personen som ble utsatt for trusselen som anmeldte saken. Jodel er ifølge Wikipedia en tysk mobilapplikasjon for deling av tekstmateriale og bilder. På Jodel er brukerne anonyme. De kan poste tekst og bilde til andre brukere som er i samme geografiske området.

- Etter at saken ble anmeldt, fikk vi hentet ut IP-adressen som trusselen kom fra. Vi kontaktet også nettleverandøren. Da fant vi ut hvem det var. Vi kontaktet mistenkte, og vedkommende la kortene på bordet, forteller lensmannen.

Les mer: Skole holdt allmøte etter Jodel-bråk.

- Helt trygg

Det viste seg imidlertid at trusselen var ment som en spøk.

- Vedkommende som skrev dette på Jodel, trodde ikke at det ville bli tatt alvorlig. Han som fremsatte trusselen kjenner fornærmede. Mistenkte var meget ydmyk da politiet ble koblet inn i saken.

- Du er helt trygg på at trusselen ikke var ment alvorlig?

- Ja. Jeg føler meg helt trygg på at dette var en spøk, sier Solli.

Både vedkommende som ble truet og mistenkte er i alderen 15-19 år.

Klar oppfordring

Lensmannen ber folk tenke seg om to ganger før de skriver slike ting på sosiale medier.

- Når man skriver slike ting, medfører det bruk av ressurser hos politiet som må etterforske sakene, påpeker Solli.

Samtidig understreker han at man ikke her helt anonym på Jodel heller.

- Selv om de tror de er anonyme, så er de ikke det, sier Solli og viser til at politiet fant ut hvem som fremsatte trusselen.