Men etter at Torhild Aarbergsbotten (H) tirsdag trakk seg fra Sør-Trøndelag Høyres stortingsliste, kan Ove Vollan nå fort bli fast stortingsrepresentant fra høsten av. I så fall ligger det an til at Steinar Saghaug (H) blir Indre Fosens første ordfører.

Les mer: Derfor trekker Torhild seg fra rikspolitikken.

Kommer an på valget

Ove Vollan sto opprinnelig på 4. plass på den første nominasjonslista til stortingsvalget i høst. Men så måtte Frank Jenssen trekke seg etter at det ble klart at han blir Trøndelags første fylkesmann. Dermed lå det an til renominasjon. Når Torhild Aarbergsbotten også nå trekker seg fra lista, er det altså to personer over Ove Vollan som har trukket seg.

Kulturminister Linda Helleland blir trolig førstekandidat for Sør-Trøndelag Høyre, mens Mari Holm Lønseth fra Trondheim Høyre fort kan kapre 2. plassen. Rissa-ordfører Vollan ligger da an til å få 3. plassen. Dersom Høyre gjør et like bra valg som sist og får inn to representanter fra Sør-Trøndelag samt at Helleland fortsetter som minister, vil Vollan rykke inn til fast plass på Stortinget fra høsten av. Det blir i så fall umulig å kombinere med et ordførerverv i Indre Fosen kommune.

- Veldig overraskende

Nyheten kom brått på Vollan da Fosna-Folket tok kontakt tidlig tirsdag ettermiddag.

- Jeg ba om å stå på 4. plass i utgangspunktet. Da ville jeg være vararepresentant, noe som ikke ville ha forstyrret meg i forhold til ordførerjobben. Som vara hadde jeg kanskje fått en uke på Stortinget i året, anslår Rissa-ordføreren.

Nå må han gå i tenkeboksen.

- Jeg må tenke meg om. Dette kom veldig overraskende på meg. Da må jeg forte meg og tenke meg om, sier Vollan.

- Mye hvis

Han påpeker at det er en del som må slå til for at han skal ende opp som fast stortingsrepresentant. Først og fremst må han bli nominert på 3. plass på Sør-Trøndelag Høyres nominasjonsmøte 4. mars. Så må Høyre gjøre et såpass godt valg at to representanter fra Sør-Trøndelag kommer inn på tinget. I tillegg må altså Helleland fortsette som statsråd.

- Dette kommer jo an på hvordan Høyre gjør det i valget også, påpeker Vollan.