Fosna-Folket har i en rekke artikler beskrevet juksingen. Bilskilt ble dekket til med snø og post it-lapper. Noen ble til og med fotografert mens de satt på panseret med føttene foran bilskiltene.

- Tildekkede skilt

I underkant av fem år etter at bomstasjonen åpnet, er det nå vesentlig færre som jukser, ifølge daglig leder Knut Sundet i Fosenvegene.

- Det er veldig lite nå, men det er en og annen. I det siste er det spesielt én bil som har utmerket seg. Denne kjører med tildekkede skilt både på Krinsvatn og på ferja Flakk – Rørvik. Akkurat det siste har vi sett lite til. Det er få som har dekket til skiltene på ferja, forklarer han.

Les mer: Mann i 70-årene forsøkte å unngå bombetaling.

- Irritert

Plastposer, jakker, mennesker og post-it-lapper er noe av det som brukes for å dekke til skiltene for å slippe bomavgift. Bildene er tatt ved Krinsvatn bomstasjon. Foto: Fosenvegene

Dersom du ikke har brikke når du passerer en bomstasjonen, blir det automatisk tatt bilde av bilen din. På bildet vises normalt registreringsnummeret, slik at bomselskapene finner bilens eier og kan sende regning. Da blir det naturlig nok et problem når registreringsnummeret er tildekket.

- Det irriterer meg når folk sniker på fellesskapet. Dette blir som å sende regningen til naboen. Det er jeg og du som må betale, sier daglig leder Sundet.

- Feil side av veien

Etter at bomstasjonen åpnet, var det også mange som forsøkte å kjøre på feil side av veien for å unngå å betale.

- Det er fortsatt noen som driver med dette. Om man kjører på feil side, blinker det ikke når man passerer bommen. Men regningen kommer i posten uansett. Det blir tatt bilde av bilen, og vi har registreringsnummeret, påpeker Sundet.