Foreløpig er det imidlertid uklart om den kan brukes.

- Grunnundersøkelser er bestilt, men det er ikke satt i gang enda. De starter så fort de får tid, opplyser Vollan.

Dypt vann

Det man vet er at utenfor moloen er det ganske så dypt. Et alternativ kan derfor være å fylle på masse noen meter lenger mot vest (mot Rørvik) og plassere skolen der.

Man vet det er dypt like utenfor moloen så et alternativ som kan bli vurdert er å flytte skolen lenger mot vest (midt i bildet) Foto: Sigrun Overland

Også Leksvik-politiker Knut Ola Vang (Ap) foretrekker tomta i havna.

- Vi har satt på fullt trøkk på denne saken. Vi er i dialog med grunneierne og vi venter på grunnundersøkelser av havneområdet. Vi kommer til å peke på tre mulige alternativer for en ny videregående skole i Vanvikan, sier Vang.

Det er fylkeskommunen som skal ta avgjørelsen om hvor skolen skal plasseres. Den avgjørelsen er ventet i slutten av 2017.

Tre tomter vurderes

Det er mange ting som skal vurderes i forhold til plasseringen, blant annet infrastruktur, parkering, adkomst for busser og så videre.

De tre alternativene som vurderes. A er havna, B er ved Vanvikan skole og C er Bortistu, like ovenfor bensinstasjonen.

I tillegg til Vollan og Vang sitter Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H), varaordførerne Liv Darell (Sp) og Bjørnar Buhaug (Sp), sammen med fylkespolitiker Tone Sumstad Nyeng i arbeidsgruppa som ser på hvor en tomt i Vanvikan kan være egnet for ny videregående skole.

Ferdig om to måneder

Sissel Grimsrud leder arbeidet.

- Når skal arbeidsgruppa komme med sin anbefaling?

- Vi skal være ferdige og komme med en anbefaling i april, opplyser leder av gruppa, Ove Vollan.