Lederi Rissa Bondelag, Petter Harald Kimo.

Lederi Rissa Bondelag, Petter Harald Kimo.

Inviterer til Farmen-dag

Bondelagene i Rissa og Leksvik går sammen om arrangementet og trenger dugnadsfolk.

Som et ledd i kulturbyggingen i forbindelse med kommunesammenslåingen planlegger bondelagene i Rissa og Leksvik en Farmen-dag i områder ved Skaugdal Grendahus 27. mai. Dette blir en dag for familiefolk og unger.

Tettere samarbeid

- Dette gjør vi fordi vi ønsker et tettere samarbeid med bondelaget i Leksvik. Egentlig ville leksværingene ha et felles Åpen Gård-arrangement, men det er litt vanskelig for oss siden vi har en plan om det med de andre bondelagene på Fosen. Da kom lederen i Leksvik bondelag, Maria Hegerberg, med ideen om en Farmen-dag med ulike aktiviteter, og det tente vi i Rissa på, sier bondelagsleder Petter Harald Kimo.

Kimo lover en rekke aktiviteter ved grendahuset den aktuelle dagen.

- Vi er på planleggingsstadiet ennå. Det som er klart er at Bygdeungdomslaget i Nord-Trøndelag kommer med en del aktiviteter, og som en effekt av deres besøk håper vi det blir mulig å få i gang et bygdeungdomslag i Indre Fosen. Vi skal ha traktortevling, og så håper vi Mattilsynet gir oss grønt lys til å ha en dyreutstilling, sier Kimo.

Dugnadsfolk

En slik Farmen-dag krever mye arbeid både i forkant og under selve arrangementet, og Kimo håper på stor dugnadsfolk.

- Vi skal bruke våre egne folk i bondelagene og i Tine, men vi vil gjerne at flere melder seg som frivillige, sier Kimo.

Arrangementet har fått et tilskudd på 30 000 kroner fra midlene Indre Fosen kommune har delt ut til kulturbygging mellom Rissa og Leksvik i forbindelse med kommunesammenslåingen.

LES OGSÅ: Unge bønder til Fosen på studietur

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Mascot Høie prisvinner i sterk konkurranse:

Gratulerer!

Mascot Høie på Brekstad mottok prisen Årets merkevarebygger under Designindustrikonferansen 2017 torsdag ettermiddag.

- Trafikkfarlige hull skal lappes umiddelbart

Asfaltdekket på fylkesveg 755 på strekningen Vanvikan-Hindrem i Leksvik er svært dårlig. Folk som kjører strekningen jevnlig er redd det snart vil skje en alvorlig ulykke.

- Jeg undrer meg på om dette er normal veibredde

Et enstemmig fylkesting vedtok onsdag å bevilge 3 millioner kroner til å utvide gangfeltet fra Skiftkrokan til Skankegrenda på fylkesveg 231 i Ørland kommune. Fylkespolitiker Kirsti Leitrø (Ap) håper det også blir gjort noe med veibredden.

- Som å være på et vekkelsesmøte

Senterparti-politiker Aud Dagmar Ramdal (Sp) fra Leksvik mener utreder Geir Vinsand opptrådte som en emissær for én Fosen-kommune i Bjugn torsdag kveld. Noe umiddelbart halleluja fra salen ble det imidlertid ikke.