Illustrasjonsbilde av rød støysone i Ørland.
(Foto: Terje Dybvik)

Illustrasjonsbilde av rød støysone i Ørland. Foto: Terje Dybvik

Har innløst ett av tre bygg i rød sone

Forsvarsbygg har per februar 2017 innløst 61 av totalt 176 bygninger i rød støysone rundt Ørland flystasjon.

Det opplyser direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg kampflybase til Fosna-Folket.

10. november i år lander de første F-35 kampflyene i Ørland, og de lager mer støy enn dagens F-16. Etter hvert skal så godt som hele Norges nye kampflyflåte til Ørland, noe som er ventet å forverre støysituasjonen for beboerne rundt flystasjonen.

Innløsning

De støyberørte områdene rundt kampflybasen er delt inn i rød og gul sone. I rød sone er det 176 støyømfintlige bygninger og noe færre eiere. De forskjellige eierne i rød sone får tilbud om innløsning. Det vil si at Forsvarsbygg kjøper bygget av eieren. Så langt har Forsvarsbygg innløst 61 av totalt 176 bygninger i rød sone.

- Blant de 61 vi så langt har innløst, er det mest boliger, men også noen mindre eiendommer, sier direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg kampflybase.

Befaring

Innenfor gul støysone ligger det rundt 1000 boliger som er aktuelle for støyisolering. Forsvarsbygg er nå i ferd med å undersøke hvor mange hus som vil få tilbud om støydempende tiltak. I en fersk pressemelding opplyser Forsvarsbygg at de har vært på befaring i 380 boliger. Befaringene vil fortsette både i år og neste år.

Ferdig før 2020

Det er Sandefjord-firmaet Byggmester Strand som utfører de støydempende tiltakene på de 19 første boligene i gul støysone. Per i dag har firmaet startet med tiltak i seks boliger. Blant de støydempende tiltakene er for eksempel skifte av ventiler og vindu i typiske oppholdsrom som stue og soverom. En ny kontrakt på støydempende tiltak på flere boliger er nå ute på anbud. Forsvarsbygg anslår at det totalt blir snakk om 20-30 uavhengige anbud på støydempende tiltak på boliger. Jobben med å støydempe boliger i gul støysone skal etter planen være ferdig ved utgangen av 2019.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Fant nær tusen år gammelt leketøy på Fosen

En lekebåt av tre er blant de oppsiktsvekkende funnene fra de arkeologiske utgravingene ved Ørland flystasjon.

Slik reagerer næringslivet på sammenslåing:

- Vi må holde oss unna eiendomsskatten

Lokalt næringsliv i Bjugn og Ørland er spente på om den nye kommunen vil ha eiendomsskatt på verker og bruk. De to kommunene har heller ikke lik arbeidsgiveravgift i dag.

Sjekkes av helsepersonell etter utforkjøring

En bil har kjørt av veien ved Osavatnet i Rissa, opplyser politiet.

Vegar byr på dataparty med lynraskt supernett

- Hastigheten er rundt 200 ganger raskere enn i en bolig med vanlig bredbånd, sier Vegar Hatlen.

- Herregud, brøytebilen har velta

Det kraftige snøfallet fredag har ført til kaos på veiene, og i formiddag gikk det også galt for brøytebilen i Husbysjøen.