Uka starter med spredt nedbør på morgenen mandag og tirsdag, før det tørker opp litt og blir oppholdsvær utover ettermiddagen, forteller meteorolog Ina Innesdal ved StormGeo.

Spredt nedbør

- Tirsdag starter med litt spredt nedbør. Det blir etter hvert oppholdsvær før det igjen skyer til og kan komme noe nedbør igjen på kvelden, sier hun.

Tirsdag blir det sørvestlig vindretning med frisk bris til liten kuling ved kysten. Onsdag vil vi få mye av det samme været som på tirsdag, stort sett skyet og med noe nedbør, ifølge meteorologen.

Liten til stiv kuling

- Det vil fortsatt være noe vind. Kanskje litt sterkere, liten til stiv kuling ved kysten. Torsdag blir det også noe nedbør på dagtid, før skydekket letter utpå ettermiddagen. Vinden vil roe seg litt på kvelden, og så ser det ut som det blir ganske fint vær på fredag og inn mot helga, sier hun.

Lørdag skyer det igjen til, og det vil bli relativ rolige vindforhold.

- Det ser ut til å holde seg tørt, det kan bli noe nedbør utpå kvelden eller natten, avhengig av hvilken vindretning det blir.

- Hvilke temperaturer kan vi vente oss?

- Fram til onsdag og torsdag vil temperaturen ligge på mellom tre til fem plussgrader, høyest på onsdag med fem-seks grader. Fredag klarner det opp litt og da synker temperaturen. Det vil nok ligge på omkring null og en til to plussgrader på dagtid, kanskje stiger temperaturen litt igjen i helga.