Fylkesmannen i Sør-Trøndelag er over statsbudsjett tildelt midler til tiltak for svømming i barnehager.

Kommuner, frivillige organisasjoner og barnehager kan søke om tilskudd. Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har fått tildelt 1 783 250 kroner til formålet. Tilskuddssatsen fastsettes årlig av Utdanningsdirektoratet. I 2017 er det satt til 1 750 kroner per barn det gis svømmeopplæring til.

Frivillige

Tilskuddet skal bidra til at kommuner, frivillige organisasjoner og barnehager kan gjennomføre tiltak for å gi barn i alderen 4-6 år i barnehage tilstrekkelig svømmeopplæring, slik at barna får bedre svømmeferdigheter og blir trygge i vann.

Opplæringa skal skje i åpningstida til barnehagen og skal i hovedsak foregå i basseng. Det understrekes at gutter og jenter skal ha et likeverdig tilbud.

Lokale initiativ

Fylkesmannen ønsker å presisere at barnehager også kan søke direkte. De trenger ikke gå via kommunen eller en frivillig organisasjon. Det vil si at frivillige organisasjoner og barnehager kan velge å sende søknad om tilskudd direkte til Fylkesmannen. Tilskuddet kan og benyttes til å dekke transport til og fra svømmehall. Søknader som beskriver samarbeid mellom en kommune eller barnehage og frivillige organisasjoner prioriteres.

Skjema

Det finnes egne skjema som det kan søkes på. Søknaden skal inneholde informasjon om hvor mange barn i barnehagen en ønsker å engasjere, hvor opplæringa skal foregå og en beskrivelse opplegget. Adressa og kontonummeret til organisasjonen eller barnehagen og et eventuelt organisasjonsnummer skal også være oppgitt. Søknadsfristen er 10. februar 2017.