Å velge studieprogram og framtidig yrke kan være vanskelig, særlig når valgmulighetene er så mange. Den årlige karrieredagen hjelper imidlertid mange med å snevre inn interessefeltet til konkrete skoler eller studier innen høyere utdanning.

Rekruttering

Tirsdag var det klart for karrieredag ved Fosen videregående skole i Bjugn. Karrieredagen er for alle elevene på idrettslinja, studiespesialisering og påbygging til generell studiekompetanse. Avgangselevene ved dataelektronikk var også til stede.

- Karrieredagen dreier seg om rekruttering og informasjon til elevene, forteller fagleder Ane Henriksen ved Fosen videregående skole.

Bredt tilbud

Universitet i Agder, Norges Handelshøyskole, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger og NTNU var blant skolene som orienterte Fosen-elevene om sine studietilbud. I tillegg var også folkehøyskolene, Forsvaret og kulturstudier representert.

Et bredt spekter av universiteter og institusjoner var representert. Foto: Ane Henriksen

- Det er noe for enhver smak, sier Henriksen.

- Fornøyde

Etter orienteringa fikk elevene velge fritt hvilke skoler og studieprogram de ønsket å høre mer om.

Det var også tid til å informere avgangselevene om hvordan de søker opptak til høyere utdanning, i tillegg til stands og svar på spørsmål fra elevene.

- Det virket som at elevene var fornøyde med opplegget. Mange er fremdeles usikre på hva de ønsker å gjøre videre, og da er en slik dag nyttig for å sette fart på prosessen, sier Henriksen.

Frister

Søknadsfrist for høyere utdanning er 15. april 2017. For elever som ønsker å studere ved Politihøgskolen eller har tidlig opptak, særskilt vurdering eller realkompetanse er søknadsfrist 1. mars 2017.