Deltakere på stiftelsesmøtet: Ove Vollan, Liv Darell, Bjørnar Buhaug, Tordis Kjørsvik, Knut Ola Vang, Jostein Sandvik, Maria Hegerberg, Petter Harald Kimo, Maria Husby Gjølgali, Steinar Saghaug, Tore Solli, Torbjørn Dahle og Olbert Aasan. (Foto: Sigrun Overland)

Deltakere på stiftelsesmøtet: Ove Vollan, Liv Darell, Bjørnar Buhaug, Tordis Kjørsvik, Knut Ola Vang, Jostein Sandvik, Maria Hegerberg, Petter Harald Kimo, Maria Husby Gjølgali, Steinar Saghaug, Tore Solli, Torbjørn Dahle og Olbert Aasan. Foto: Sigrun Overland

Utviklingsselskap på plass

I går, tirsdag, ble Indre Fosen Utvikling KF stiftet. Samtidig fikk Olbert Aasan stillingen som daglig leder av selskapet.

Styret i selskapet består av fem representanter fra Leksvik og fem fra Rissa.

Representantene kommer fra næringslivet, landbruksorganisasjonene og fra politisk nivå.

Daglig leder ansatt

To saker ble behandlet i møtet, konstituering av styret i Indre Fosen Utvikling og ansettelse av daglig leder.

Olbert Aasan har fått jobben som daglig leder i Indre Fosen Utvikling KF.
(Foto: Sigrun Overland)

Olbert Aasan har fått jobben som daglig leder i Indre Fosen Utvikling KF. Foto: Sigrun Overland

 

Indre Fosen Utvikling KF skal lede det strategiske og administrative næringsarbeidet i kommunen og forvalte kommunens økonomiske virkemidler innen næring og landbruk.

Ansvarsområde

Indre Fosen Utvikling KF er ansvarlig for samordning, planlegging, forvaltning og utøvelse av kommunal landbruks- og næringsvirksomhet. Selskapet har også ansvar for samhandling med øvrig virksomhet i Indre Fosen kommune på områder der det er aktuelt og viktig for å nå kommunens målsettinger.

- Indre Fosen har et sterkt næringsliv, mange teknologibedrifter, stort spekter av industribedrifter, voksende handelsnæring og er en stor landbrukskommune. Styret er klar for å sette full gass på næringsarbeidet i Indre Fosen kommune, sier ordfører i Rissa, Ove Vollan (H).

Tema på stiftelsesmøtet

En rekke viktige tema ble diskutert i stiftelsesmøtet.

Blant annet hvordan involvere næringslivet og landbruket, hvordan få til et godt samarbeid med andre næringsselskap og aktører som driver med næringsarbeid på Fosen og i Trondheimsregionen, og hvordan få til en god struktur på alle områdene det skal jobbes med framover.

- Det nystiftede selskapet har store ambisjoner og stor tro på vekst i Indre Fosen, sier Vollan.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Vegar byr på dataparty med lynraskt supernett

- Hastigheten er rundt 200 ganger raskere enn i en bolig med vanlig bredbånd, sier Vegar Hatlen.

- Herregud, brøytebilen har velta

Det kraftige snøfallet fredag har ført til kaos på veiene, og i formiddag gikk det også galt for brøytebilen i Husbysjøen.

20 års fosenvind gir Kina strøm i 31 timer

– Kraft uten miljøgevinst

Flere ordførere fortvilet over å bli stående alene

Flere ordførere håpet å bli tvunget til sammenslåing med nabokommuner, men ble ikke hørt. – Galskap, sier Loppa-ordfører Steinar Halvorsen.

Snøkaos:

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Tett snøfall og mye vinter i regionen skaper utfordringer i trafikken i dag.