Ifølge avtalen mellom partene vil basestasjonen forbedre dekningen innen rekkevidden av fri sikt i hele området og langs fylkesvei 721.
(Foto: Terje Dybvik)

Ifølge avtalen mellom partene vil basestasjonen forbedre dekningen innen rekkevidden av fri sikt i hele området og langs fylkesvei 721. Foto: Terje Dybvik

Nå blir det mobildekning på denne veien

Det skal monteres en ny basestasjon for mobildekning på Jøvassheia, øst for Jøvatnet i Bjugn kommune. Prosjektet vil koste over 1,8 millioner kroner.

Bjugn kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune signerte i forrige uke en avtale om utbygging av mobildekning i Nordskogen på fylkesvei 721 mellom Botngård og Teksdal.

Egenandel for kommunen

Prosjektet innebærer ny basestasjon for mobildekning (tale og data) på Jøvassheia, øst for Jøvatnet.  Ifølge avtalen mellom partene vil denne basestasjonen forbedre dekningen innen rekkevidden av fri sikt i hele området og langs fylkesvei 721.

LES OGSÅ: Gladnyhet til over 70 husstander

Totalt vil prosjektet koste over 1,8 millioner kroner å ferdigstille. Bjugn kommune betaler en egenandel på 523 000 kroner, Sør-Trøndelag fylkeskommune betaler 532 000 kroner mens Telenor må ut med 800 000 kroner.

Går i gang med anbudsprosess

Summen på 1,8 millioner kroner omfatter oppføring av hytte og mast, strøm, oppkobling, helikopterleie og kostnader knyttet til radio og samband. Når prosjektet skal være ferdigstilt er ikke kjent.

Det er ordfører Ogne Undertun (Ap) som har signert avtalen med fylkeskommunen.
(Foto: Ina Marie Haugen)

Det er ordfører Ogne Undertun (Ap) som har signert avtalen med fylkeskommunen. Foto: Ina Marie Haugen

Det er fylkeskommunen som har ansvar for å sette i gang anbudsprosessen og skal rapportere om framdrift i prosjektet til Bjugn kommune.

LES MER: Ny mast gjør at mange får 4G

Kommunens rolle er blant annet å utarbeide avtale med grunneier, søke om byggetillatelse, bestille montør og framføring av strømkabel samt ivareta vedlikehold av masta, heter det i avtalen som ordfører Ogne Undertun (Ap) har signert på vegne av kommunen.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Ordknapp om møte med kjøpesenterkjede

Tirsdag denne uka møtte Tor Langvold i Bjugn Næringsforum Amfi-gründeren Lars Løseth i Surnadal.

Så ble det endelig lyst

Tirsdag ble endelig de første gatelysene tent i Utstrandveien på Uthaug.

- Ikke hver dag det kommer durende inn 31,5 mill.

Ørland kommune har fått over 30 millioner kroner i tippemidler til Ørland Arena.

- Båten går snart om værvarselet holder

FosenNamsos sjø planlegger å starte opp Trondheim – Brekstad-ruta klokken 14.45.