Like etter jul ble det innført enveiskjøring ved idrettsanleggene Fosenhallen og Bjugnhallen i Bjugn.

- Nå kan man kjøre inn til anleggene ved enden av Fosenhallen, forbi Mølla kjøpesenter, og ut igjen ved Bjugnhallen, forklarer Ådne Røkkum, daglig leder i Campus Fosen.

Bedre trafikkavvikling

Campus Fosen er et kommunalt foretak som eier og drifter kommunens idretts- og kulturanlegg.

Ifølge Røkkum har det lenge vært et ønske om en mer effektiv trafikkavvikling i området.

- Bjugnhallen ble bygd på 70-tallet, og er et av de byggene i Bjugn som er mest brukt. Da Fosenhallen kom førte det til enda større trafikkvekst. Så vidt jeg vet har det ikke vært alvorlige ulykker i området, og jeg tror folk viser hensyn. Men det er også slik i dag at folk flest ønsker å kjøre så nærme døra som mulig. Derfor prøver vi nå å få alle til å kjøre samme vei.

Skiltet endring

- Det er et av de mest trafikkerte områdene i Botngård, og mange bruker idrettsanleggene hver eneste dag. Vi har opp til 7000 besøkende i Fosenhallen hver måned, sier Røkkum.

Pågangen av folk er tidvis stor ved Fosenhallen. Enveiskjøring skal gjøre det tryggere og mer effektivt. Foto: Terje Dybvik

Enveiskjøringa er skiltet i begge ender. Parkeringsreglene ved stedet er som før, opplyser Røkkum. Han minner om at det ikke er tillatt å parkere ved varmestua i Fosenhallen.

- Vi oppfordrer alle til å forholde seg til det nye kjøremønsteret. Dette blir forhåpentligvis en mer effektiv og naturlig måte å ferdes på i området.