Rissaordfører Ove Vollan (H) og ordfører i Leksvik, Steinar Saghaug (H) gjør en innsats for å knytte Rissa og Leksvik sammen til en kommune.

Rissaordfører Ove Vollan (H) og ordfører i Leksvik, Steinar Saghaug (H) gjør en innsats for å knytte Rissa og Leksvik sammen til en kommune.

Kultur over kommunegrensa

Indre Fosen kultursektor inviterer til kulturuke i februar neste år.

Som et ledd i å binde de to kommunene Rissa og Leksvik sammen til en enhet er kultur viktig. Derfor inviterer kultursektoren i Indre Fosen til kulturuke i tidsrommet 5. til 12. februar, og alle som driver med en eller annen form for kulturvirksomhet er invitert til å bidra.

Håper på rissværinger

- Vi starter med et arrangement i Leksvikhallen den 5. Det blir en slags form for markedsdag med innslag fra scenen og med boder og stand i hallen. Da håper vi lag og foreninger vil komme og presentere seg. Det blir også salgsboder. Vi håper spesielt at mange fra Rissa tar turen over kommunegrensa med tanke på å presentere seg for leksværingene, sier Bård Hindrum som sammen med Svein Buan står i bresjen for kulturuka.

Det vil skje noe hver dag i Rissa og Leksvik i løpet av uka, men ikke alt er klappet og klart ennå.

Kirkekonsert

- Det som er klart er at det blir konsert i Rissa kirke onsdag den 8. februar med Henning Sommerro og John Pål Inderberg. Det blir i samspill med elever fra kulturskole og et sangkor, forteller Hindrum.

At det blir et felles UKM-arrangement er også et faktum, og det vil gå av stabelen lørdagen i kulturuka. Søndag kveld blir det Hederskveld i Rissahallen med utdeling av ulike priser og med sceneinnslag av ymist slag.

- Dette blir den siste Hederskvelden i Rissa. Leksvik hadde sitt Kultursjå i høst. Når Indre Fosen blir en kommune vil vi også ha en form for Hederskveld/Kultursjå, men formen på det vet vi ikke ennå, sier Hindrum.

Må besøke hverandre

Han oppfordrer alle som har noe å bidra med i løpet av kulturuka, enten det er i Leksvik eller Rissa, melder sin interesse før 20.janaur.

- Hovedhensikten med kulturuka er å vise hverandre hva vi driver med, over kommunegrensa. Det er derfor viktig at rissværinger og leksværinger besøker hverandre denne uka, slår Hindrum fast.

LES OGSÅ: - Dette blir topp

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Dette mener Ørland-politikerne om senterstriden

Den nye kommunen får navnet Ørland. Går Ørland-politikerne med på senter i Botngård?

Kjørte vinglete på fylkesveien med trailer?

Politiet fikk mandag tips fra en trafikant om at en trailer kjørte vinglete.

Poll:

Navnet blir Ørland. Er det greit for deg?

Den sammenslåtte Ørland og Bjugn kommune skal hete Ørland.

Den nye kommunen får navnet Ørland

Både Ørland og Bjugn kommunestyre vedtok tirsdag enstemmig at den nye sammenslåtte kommunen skal ha navnet Ørland.