En del russerevyer har en lei tendens til å være skjemmet av dårlig og plump humor av en slik karakter at de ikke er egnet for barn og sarte sjeler. Det er en karakteristikk som ikke passer revyene Åfjord-russen har levert de siste årene. «Rætt Væst» er intet unntak.

Ingen tomme stoler

Det var ikke et ledig sete å oppdrive i Øy11øw da teppet gikk opp for premieren av «Rætt Væst» fredag kveld og hele 27 rødruss innbød til revy. I alt 21 ulike sceneinnslag har årets russ snekret sammen med god hjelp fra Åfjords revykonge, Lars Asle Larsen. Han sa etter premieren at han hadde vært spent på hvordan det ville bli å sy sammen en revy med hele 27 deltakere, men at han var stolt etter å ha sett resultatet.

Spennvidde

Revynumrene spenner fra elgjakt og ulveproblematikk til karikering av tre ulike typer åfjordinger i sketsjen «Unge mødre i Åfjord». Revyen tar også for seg mer alvorlige emner som det forholds høye antallet trafikkdrepte på Fosen i år. Og selvsagt må revyen en tur innom helsesenteret. Noen av skolens lærere må også finne seg i å  bli gjort til latter på en godmodig måte.

Imponerende

Premierenervene, om de da fantes, var godt skjult. Det er imponerende hva russen har greid å få til siden skolestart i august. Få av dem har særlig sceneerfaring fra før, men talent som sangere og skuespillere viser de at de har.

I kveld går den andre og siste forestillingen av stabelen i Øy11øw.

«Gamlengan»
«Vågen vender tilbake»