Fire år gamle Ailo forsvant fra sitt hjem på Grande i Ørland kommune mandag 28. november. Utallige timer med leting har ikke gitt resultater så langt, og hundeeier Hanna Størseth utlover nå dusør til den som kan finne hunden.

Svart og brun

- Han er en svart og brun dvergpinscher, og snart fire år gammel. Han er ikke stor av størrelse, og jeg frykter at noen kan forveksle han med en katt dersom de ser en skygge løpe forbi i sidesynet, forteller Størseth.

- Han har raske små bein, men mest sannsynlig ligger han et sted og hviler, med tanke på været som har vært i det siste. Jeg håper at noen kan ha tatt han inn, eller at han har gått inn i et fjøs, en bod eller garasje for å søke ly, sier Størseth.

- Vi vil ha han hjem

Det var etter en luftetur på Grande at hunden plutselig ble borte. Ifølge Størseth skal hunden sist være observert ved flystasjonen i Ørland forrige uke. Størseth og matmor har lett etter Ailo i store deler av Ørland, og de har også fått hjelp av den lokale hundeklubben for å finne ham, uten hell.

Nå håper Størseth at folk i området Grande, Brekstad og Uthaug kan ta en titt i garasje, skjul eller boder. Den som finner Ailo får dusør pålydende 4000 kroner.

- Jeg er ikke bekymra for at han får i seg nok mat, jeg er mer bekymret for trafikk og biler og at han skal skade seg på noe. Han er veldig savna, og vi vil ha han hjem, sier Størseth.

- Kan ha blitt sky

Dersom noen skulle finne hunden, anbefaler Størseth at vedkommende trår forsiktig for å unngå å skremme hunden.

- Han er en veldig omgjengelig gutt og kjempeglad i folk, men jeg vet ikke hva ei uke ute har gjort med han. Han kan ha blitt litt sky, derfor kan det være lurt å ha noe god mat å gi han som lukter litt. Det kan også være lurt å vende hodet litt til siden, ikke se rett på han. Det er jo trusselatferd for hunder generelt, sier Størseth og oppfordrer alle til å bidra med letinga.

- Det er mye flotte folk som bidrar, og vi er evig takknemlige for det, sier hun.