Fosen tingrett behandlet nylig saken som en tilståelsesdom. Siktede møtte og ga en uforbeholden tilståelse. Mannen ble dømt til 21 dagers fengsel. Han må også betale en bot på 35 000 kroner. I tillegg må han vente to år før han igjen kan ta lappen.

Stanset i kontroll

Promillekjøringen mannen ble dømt for, fant sted like før klokken 04.00 natt til lørdag 2. april i år. I Kirkeveien på Brekstad i Ørland kjørte mannen over tillatt hastighet. Samtidig kjørte han fort inn i flere uoversiktlige kryss. Mannen ble stanset i en trafikkontroll. Det ble tatt en utåndingsprøve av sjåføren, og den viste en alkoholkonsentrasjon på 0,67 milligram per liter luft. Det tilsvarer over 1,2 i promille.

Dømt tidligere

Siktede er også tidligere dømt for promillekjøring. Retten påpekte imidlertid at dette skjedde for flere år siden, og at det derfor ikke kunne bli lagt særlig vekt på i straffeutmålingen i denne saken. I skjerpende retning la retten vekt på at promillekjøringen fant sted i tettbygd strøk. Det ble i formildende retning tatt hensyn til siktedes tilståelse som gjorde at saken kunne bli behandlet som en tilståelsesdom og dermed er en mindre tids- og økonomisk belastning for rettssystemet.