I 40 år var verdenshavene arbeidsplassen for rissværingen Roar Winther. Å navigere riktig var en forutsetning for å komme til riktig havn. Nå mener Winther at de som stemte for at den sammenslåtte kommunen bestående av Rissa og Leksvik skal hete Indre Fosen kommune har foretatt en navigering som ender med grunnstøting.

- Kan ikke ha peiling

- De kan ikke ha peiling på navigasjon eller kart. Hadde de brukt et kart og ei kompassrose, så hadde de skjønt at de ikke kan kalle det for Indre Fosen når det ligger helt ytterst. De må jo ha holdt kartet opp-ned. Stadsbygd er det sørligste punktet på hele Fosenhalvøya, sier Winther oppgitt.

- Blir bare komisk

Han mener det hele er såre enkelt. Man tar kartet, og finner inner- og ytterpunktene. - I dette tilfellet blir det hele bare komisk, samtidig som kommunen setter seg sjøl i gapestokken overfor alle som har bare litt peiling på navigasjon, kart og kompass. Det hadde vært riktigere å omtale Steinsdalen i Osen som Indre Fosen.

Winther forklarer at det som geografisk kan omtales som Indre Fosen er områdene som ligger inn mot Namdalseid, altså nord og østlige deler av Fosenhalvøya. - Det hadde vært riktigere å omtale Steinsdalen i Osen som Indre Fosen.

Hva med Risvik?

- Jeg ønsker en debatt om navnet, og mener selv at Risvik er det absolutt beste forslaget. Får vi en debatt, så kanskje Ove Vollan (Høyre-ordfører i Rissa, red. anm.) skjønner at her har politikerne tråkket i salaten, avslutter Roar Winther.

Den erfarne sjømannen mistenker at kartet må ha blitt holdt denne veien når den nye kommunen fikk sitt navn.